Τι κι αν άλλαξε προπονητή; Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμα. Με πρωταγωνιστή τον Σο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν από τώρα την πρόκριση με τον Πλατανιά (2-1)

Ο Σενεγαλέζος άνοιξε το σκορ στο 16′, ο Τοτσέ διπλασίασε τα τέρματα στο 65′, αλλά ο Ναζλίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 82′ έκανε το τελικό 2-1, με το στατιστικό που λέει πως όποτε το “τριφύλλι” προηγείται στο ΟΑΚΑ, δέχεται γκολ (εκτός από το ματς με την ΑΕΚ), να πλανάται και πάλι σαν φάντασμα πάνω από το ΟΑΚΑ. Αποδοκιμασίες στο τέλος από τους 1.500 περίπου οπαδούς.

Πως έπαιξε:

Ο Φάμπρι ξεκίνησε με 4-2-3-1 την ομάδα του και τους εξής έντεκα. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο και Χουχούμης από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, οι δύο κόφτες ήταν οι Σο-Βιτόλο και μπροστά τους, οι Μαυρίας(δεξιά), Σισοκό(κέντρο), Μπαρμπαρούσης(αριστερά), βρίσκονταν πίσω από τον μοναδικό φορ, Τοτσέ.

Το ματς άρχισε χωρίς ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πάρει την κατοχή της μπάλας, το κατάφερε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Και η πρώτη φάση, ήταν για τον Πλατανιά! Ο οποίος σε μία αντεπίθεση που έβγαλε (13’) από δεξιά, ο Αργυρόπουλος σέντραρε και ο Μαραγκουδάκης σούταρε προς την εστία με την μπάλα να φεύγει 2-3 μέτρα ψηλότερα από το τέρμα. Οι «πράσινοι» δεν απειλούσαν, όμως στάθηκαν τυχεροί. Αφού στην πρώτη τους φάση, κατάφεραν να προηγηθούν από στημένη μπάλα. Ο Σεϊταρίδης (16’) εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σο πήδηξε πολύ ψηλά εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση του Λαζαρίδη κάνοντας με κεφαλιά το 1-0.

Ο χρόνος κύλαγε χωρίς κάτι σημαντικό και στο 39’ οι «πράσινοι» δικαίως διαμαρτύρονται για πέναλτι, αφού η ανατροπή του Σεϊταρίδη έγινε εντός περιοχής αλλά ο Δασκαλόπουλος έδειξε φάουλ! Σφάλμα, στο οποίο ευθύνεται και ο «πλάγιος» αφού η φάση έγινε μπροστά του. Μετέπειτα υπήρξε μια «αφύπνιση» των «πράσινων» που άρχισαν να παίζουν πιο γρήγορα, αλλά και τις δύο φορές που θα μπορούσαν να εκτελέσουν, οι Τοτσέ(40’) και Σισοκό(43’) άργησαν να το κάνουν με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο έντονος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπήρχαν και πολλές ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες ήθελαν να σκοράρουν, η καθεμία για τον δικό της λόγο και η μπάλα ανεβοκατέβαινε γρήγορα στις δύο εστίες. Ο Πλατανιάς έχασε από στημένη φάση την πρώτη του ευκαιρία (55’) με τον Καρνέζη να διώχνει εκπληκτικά την κεφαλιά του Ναζλίδη. Το γκολ… μύριζε πως θα έρθει και ο Παναθηναϊκός που ήταν πιο απειλητικός έβαλε τελικά και το επόμενο τέρμα, αφού ο Τοτσέ (65’) εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση του Ντόε και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Ο χρόνος κύλαγε και το 2-0 φαίνονταν πως θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Πίντο έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Ναζλίδη και ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-1(82’). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η ρεβάνς στην Κρήτη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε για άλλη μία φορά να προηγηθεί και να μην φάει γκολ στο ΟΑΚΑ, με το στατιστικό να επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά φέτος (μόνο στο ματς με την ΑΕΚ προηγήθηκε και δεν δέχθηκε γκολ).

Παναθηναϊκός(Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Σο, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης(56’Κουίνσι), Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ(80’Φορναρόλι)

Πλατανιάς(Αναστασιάδης):
Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης, Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα(26’Γκονζάλες), Κάλαταιτζιτς, Μιρτσέτα(86’Δέντσας), Ντόε, Τετέ.

Πηγή: Sport-fm.gr