Αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού είναι αυτοί που μετέβησαν στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μάλιστα χειροκροτήθηκε από όσους βρίσκονται στον χώρο.

Επίσης, στην Αθήνα έχει ταξιδέψει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν γινόταν να λείψει από το τελετουργικό. Παρόντες, επίσης, ήταν και αρκετοί ακόμη άνθρωποι του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Μιχάλης Κακιούζης.

Στη Μητρόπολη μετέβησαν και πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων το μπάσκετ Γυναικών, το Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, με τον Σωτήρη Πανταλέων να είναι εμφανώς συγκινημένος.

Σπανούλης: Ήταν τιμή μου που τον γνώρισα

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εξαιρετικός παράγοντας, που βοήθησε τα μέγιστα το ελληνικό μπάσκετ. Αγαπούσε παθολογικά αυτό που έκανε και είχε μόνο φίλους. Ήταν τιμή μου που τον γνώρισα και θέλω να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», τόνισε ο 37χρονος άσος και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας. Πάντα υπήρχε μια ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπό μου από εκείνον και ένας τεράστιος σεβασμός από μένα προς το μέρος του. Αυτό έμεινε για πάντα μεταξύ μας και δεν θα αλλάξει ποτέ».

Ομπράντοβιτς: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας

Είναι μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο», ανέφερε από την πλευρά του ο «Ζοτς» και συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία και θα συνεχίσει την πορεία του παρά την απώλεια των τριών αδελφών που τον έφεραν στην κορυφή. Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας».

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας leoforos.gr με τα χειροκροτήματα στον Βασίλη Σπανούλη:

Δείτε φωτογραφίες από όσους παραβρέθηκαν στη νεκρώσιμο ακολουθία: