Μπορεί αρκετές φορές στο παρελθόν να είχε εκφράσει την επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα και να κλείσει στη χώρα γέννησής του την ποδοσφαιρική του καριέρα, για λογαριασμό της ΑΕΚ (σύμφωνα με τα λεγόμενά του), ωστόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φαίνεται ότι έχει αναθεωρήσει την άποψή του αυτή.

Ο στόπερ της Άρσεναλ, με δηλώσεις του στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Open, «Total Football», λίγο μετά το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να γυρίσω ποτέ στην Ελλάδα για να παίξω μπάλα, προτιμώ να πάω είτε στις ΗΠΑ, είτε στην Κίνα για να κλείσω την καριέρα μου».

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι, «μπορεί να στεναχωρήσω τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά αυτή είναι η απόφασή μου». Επίσης, ο διεθνής ποδοσφαιριστής επισήμανε ότι μικρός ήταν υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, αλλά όταν πήγε στην Ένωση, αυτό άλλαξε και δέθηκε με εκείνη και τη φανέλα της.

Όσο για την εθνική Ελλάδας, μεταξύ άλλων είπε: «Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας άλλαξαν τα πάντα προς το χειρότερο». Και πρόσθεσε: «Στην Εθνική αισθάνομαι τη μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η Εθνική δεν είναι η προτεραιότητα για την ΕΠΟ». Μάλιστα, για το θέμα με τη μη εύρεση έδρας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, απάντησε: «Εάν δεν μας θέλουν στην Ελλάδα, να πάμε να παίξουμε στο εξωτερικό».

Δείτε τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου: