Η κλήρωση για τους «16» του Europa League έφερε -μεταξύ άλλων- αντίπαλους την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την Ίντερ, στο πιθανότατα πιο ενδιαφέρον ζευγάρι που προέκυψε στη συγκεκριμένη φάση. Ωστόσο, έφερε και «πονοκέφαλο» στις ιταλικές Αρχές, αφού οι οπαδοί των Γερμανών πηγαίνουν μαζικότατες εκδρομές στο εξωτερικό, για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Έτσι, λοιπόν, στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/03), η… εφόρμηση από την Έσση στον ιταλικό Βορρά υπολογίζεται στα 13.500 άτομα. Το «Τζουζέπε Μεάτσα» θα έχει έντονα κόκκινο και μαύρο χρώμα, αλλά όχι από τους οπαδούς της Μίλαν, που επίσης χρησιμοποιούν ως έδρα τους το γήπεδο αυτό, αλλά από τους υποστηρικτές της Άιντραχτ.

Αν και οι οπαδοί της ομάδας της Φρανκφούρτης δεν πηγαίνουν τις εκδρομές τους με στόχο τα επεισόδια, ο φόβος του Ιταλικού Παρατηρητηρίου Αθλητικών Διοργανώσεων έγκειται στο γεγονός ότι μοιάζει πολύ πιθανό να εισχωρήσουν ultras της Λάτσιο (στο πλευρό των «νερατζούρι»), με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπλεχθούν στην ιστορία και εκείνοι της Αταλάντα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη milanotoday ζητήθηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως: «ενίσχυση της φύλαξης εντός γηπέδων από σεκιούριτι», «ενίσχυση της αστυνόμευσης εντός και εκτός γηπέδου» και το βασικότερο «έλεγχος για τυχόν πώληση εισιτηρίων στις περιοχές του Λάτσιο και το Μπέργκαμο».

Στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους υπήρξε ήδη μια πρώτη «επαφή» μεταξύ των οπαδών της Λάτσιο με την Άιντραχτ, οι οποίοι είχαν εκδράμει στη Ρώμη κατά 9.000, για τον αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, στη φάση των ομίλων. Για δύο ημέρες οι δρόμοι της ιταλικής πρωτεύουσας θύμιζαν πεδίο μάχης, με τα επεισόδια να μεταφέρονται και στον περιβάλλοντα χώρο του «Ολίμπικο».