Ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα αποχωρήσει από την ομάδα της οποίας φορά τη φανέλα για περίπου πέντε σεζόν. Δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής και η αναζήτηση νέας επαγγελματικού σταθμού έμοιαζε ως… αναπόφευκτη. Ωστόσο, τα δεδομένα για τον Ανδρέα Σάμαρη φαίνεται πως αλλάζουν άρδην και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην Μπενφίκα.

Ο Έλληνας μέσος δεν υπολογιζόταν από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στους «αετούς» της Λισαβόνας, την περίοδο που στον πάγκο βρισκόταν ο Ρουί Βιτόρια. Ωστόσο, η αλλαγή προπονητή, με τον  Μπρούνο Λάγκε να αναλαμβάνει, έφερε τον Σάμαρη ξανά στο προσκήνιο.

Ο 29χρονος άσος μοιάζει αναγεννημένος και είναι από τις βασικές επιλογές στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, κατά τις οποίες η Μπενφίκα μετρά μόνο νίκες, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο έκανε και… προσπέραση στην Πόρτο, την οποία άφησε δεύτερη στη βαθμολογία.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα A Bola, όλα αυτά τα δεδομένα έκαναν τον πρόεδρο της ομάδας, Φιλίπε Βιέιρα, να σκέφτεται πολύ «ζεστά» την πλήρη ανατροπή δεδομένων για τον διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον ατζέντη του παίκτη, Γιάννη Εμμανουηλίδη.

Οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί και πριν μερικές εβδομάδες στη Λισαβόνα, ωστόσο τότε δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, οι Πορτογάλοι θεωρούν πως αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό Σάμαρης και Μπενφίκα να έρθουν σε νέα συμφωνία, κάτι που φαίνεται ότι επιθυμεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με όσα είχε τονίσει ο εκπρόσωπός του.