Σοβαρό κίνδυνο να γίνει η πρώτη κάτοχος του Champions League που την αμέσως επόμενη χρονιά του θριάμβου της αποκλείεται από τη φάση των ομίλων διατρέχει η Τσέλσι.

Για την ακρίβεια, οι «μπλε» δεν κρατούν καν την τύχη στα χέρια τους, καθώς δεν αρκεί η νίκη επί της σίγουρα αποκλεισμένης Νόρτζελαντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά χρειάζονται ταυτόχρονη ήττα της Γιουβέντους στο Ντόνετσκ απέναντι στη Σαχτάρ που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και τερματίζει πρώτη με νίκη ή ισοπαλία.

Ο Ράφα Μπενίτεθ στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στον πάγκο των Λονδρέζων δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τέρι, Λάμπαρντ και Στάριτζ.

Συν τοις άλλοις έχει να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια της κερκίδας που βλέπει την Τσέλσι να μετρά επτά σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά και την ήττα με 3-1 από τη Γουέστ Χαμ.

Παραδόξως στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις της με ομάδες από τη Δανία η Τσέλσι μετρά ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η πρωτάρα του Champions League δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι φέτος ομάδα από την Αγγλία.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σαχτάρ, που έχει διαφορά 13 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη της στην Ουκρανία, θα παραταχθεί στη «Ντόνμπας Αρένα» χωρίς τον τιμωρημένο Λουίς Αντριάνο.

Η Γιουβέντους, που επικράτησε 3-0 της Τορίνο το Σάββατο και παραμένει πρώτη στη Serie A, ταξίδεψε στο Ντόνετσκ χωρίς τον τραυματία Σιμόνε Πέπε και τον τιμωρημένο Κλαούντιο Μαρκίζιο, όπως και τους Λούσιο και Μπέντνερ για λόγους τακτικής. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976/77, με τη Γιουβέντους να νικά 3-0 στο Τορίνο και να χάνει με 1-0 στην Ουκρανία.

Βαθμολογία

Σαχτάρ 10 (12-7)
Γιουβέντους 9 (11-4)
Τσέλσι 7 (10-9)
Νόρτζελαντ 1 (3-16)

Πηγή: sport-fm.gr