Τους λόγους για τους οποίους ο Ολιβιέ Ζιρού χρειάστηκε να προσπαθήσει λίγο παραπάνω, προκειμένου να ενταχθεί 100% στο ρόστερ της Άρσεναλ, εξήγησε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», αφού εντόπισε τα τρία προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Γάλλος επιθετικός, τόνισε ότι έχει αποδείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου.

«Πρώτον, θεωρώ ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα. Έπρεπε να προσαρμοστεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην αγωνιστική νοοτροπία της ομάδας και στους εντατικούς ρυθμούς. Κι όμως κατάφερε να ανταπεξέλθει», σημείωσε αρχικά ο Βενγκέρ, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το δεύτερο πρόβλημα είχε να κάνει με την συνεννόηση με τους συμπαίκτες του αλλά και τη γενικότερη ένταξή του στην ομάδα. Τέλος, τρίτο πρόβλημα ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όταν έρχεσαι σε μία ομάδα όπως η ‘Άρσεναλ, περιτριγυρίζεσαι από μεγάλα ονόματα και κορυφαίους παίκτες. Θέλεις κάποιον χρόνο μέχρι να συνηθίσεις στην ιδέα ότι είσαι και εσύ ένας από αυτούς. Ο Ζιρού τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα».

Πηγή: Sport-fm.gr