Ο Πανιώνιος υποδέχεται το Σάββατο (17/11, 17:15) τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League σε ένα ματς κρίσιμο όπως το χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Όπως εξήγησε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» αυτή τη στιγμή η ομάδα του δεν έχει σταθεροποιηθεί αγωνιστικά και αυτό καθιστά κάθε ματς σημαντικό.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν οι Νεοσμυρνιώτες και τα οποία δυσκόλεψαν την προετοιμασία τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος:

Για το πως προετοίμασε την ομάδα όλη τη βδομάδα και το κλίμα που επικρατούσε:

«Το πρόβλημα δεν ήταν οι δύο ήττες. Έχω συζητήσει με όλα τα παιδιά και ξέρουμε πως στη διάρκεια της χρονιάς πρέπει να διαχειριστούμε και άλλες καταστάσεις. Και νίκες συνεχόμενες και ήττες συνεχόμενες. Το πρόβλημα ήταν ότι για πρώτη φορά είχαμε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών και αρκετές απουσίες λόγω των Εθνικών ομάδων. Οπότε ήταν μια βδομάδα προετοιμασίας διαφορετική από την άλλη. Αυτό είναι το μόνο δυσάρεστο. Κατ’ άλλα τα παιδιά προσπαθούν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδα και δουλεύουν σκληρά, που δεν διαφοροποιεί ιδιαίτερα κάτι».

Για αναπροσαρμογή πλάνων λόγω των απουσιών:

«Σαφέστατα. Παίξαμε Κυριακή, κάποια παιδιά έχουν μεγαλύτερη καταπόνηση από τα υπόλοιπα, ειδικά αυτά στην Ελπίδων. Έχω συζητήσει μαζί τους. Θα δω και στην τελευταία προπόνηση, γιατί Κυριακή-Τετάρτη-Σάββατο δεν είναι πάρα πολύ εύκολο».

Για τον Καμπάνταη:

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έκανε κάποιες προπονήσεις. Θεωρώ πως είναι σε θέση να μας βοηθήσει στη διάρκεια του αγώνα».

Για αγώνα με τον Πλατανιά:

«Κρίσιμο είναι κάθε παιχνίδι στη Super League. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να πεις θα κερδίσω σίγουρα. Και εμείς έχουμε μία ομάδα που κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα μας κερδίσει σίγουρα. Μέχρι να σταθεροποιηθεί η απόδοσή μας και να φτάσουμε να γνωρίζουμε ότι στην επόμενη τετράδα αγώνων μπορούμε να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς θα είναι όλα τα παιχνίδια κρίσιμα. Θεωρώ πως ο Πλατανιάς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες σε ότι αφορά τακτικά ζητήματα. Έχει πάρα πολύ κοντά τις γραμμές του. Είναι προφανές ότι ο κύριος Χατζηνικολάου έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Βοηθάνε πάρα πολύ οι πλάγιοι μπακ και ο Ουντόντζι με τον αρχηγό τους αριστερά (Μαραγκουδάκης) κάνει εκπληκτική δουλειά. Έχει τον Αναστασάκο που είναι ένας έμπειρος επιθετικός. Έχει μια τριάδα στα χαφ, θεωρώ από τις πιο αξιόλογες, που ο ένας μπορεί να αναπληρώσει τον άλλο στο παιχνίδι. Το γνωρίζουμε εμείς, το γνωρίζουν οι παίκτες, έχουμε δουλέψει όσο μπορούμε πάνω σε αυτό το πλάνο και νομίζω πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι γιατί και ο Πλατανιάς δεν είναι από τις ομάδες που προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για τα λάθη που έγιναν στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Η αλήθεια είναι ότι μας επηρέασε αρκετά η στιγμή του τραυματισμού του Βασίλη. Λίγο μετά δεχθήκαμε το γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλοθι. Μια ομάδα που είναι τόσο δεμένη μεταξύ τους, με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κατάλαβαν αμέσως. Φυσικά και ο Ατρόμητος μπήκε αποφασιστικά και διεκδίκησε τη νίκη. Το σημείο που δεχθήκαμε το γκολ ήταν το 10-15 λεπτά που είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι και βγαίναμε τακτικά όπως συνηθίζουμε να βγαίνουμε. Έβαλε ένα γκολ ο Ατρόμητος, από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία ευκαιρία από καμία από τις δύο ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε καθαρά στο γκολ. Το έβαλε ο Ατρόμητος και το κράτησε. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι το κράτησε με περισσότερη ευκολία απ’ ότι θα έπρεπε».

Για το τι είπε στον Λαμπρόπουλο:

«Ότι λέω σε όλα τα παιδιά. Ότι σου συμβαίνει στη ζωή είναι το πως θα τα φιλτράρεις και το πως θα τα διαχειριστείς. Εμένα ο τραυματισμός μου, στα 20 μου, μετά από μια γεμάτη χρονιά, εκείνη τη στιγμή που φάνηκε καταστροφικός, αλλά στην πορεία κατανόησα ότι μου βγήκε σε καλό και πνευματικά και σωματικά. Δούλεψα περισσότερο. Ήμουν πιο συγκεντρωμένος εγκεφαλικά ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι όπως στη ζωή, αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη και θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι το κάθε δευτερόλεπτο και να το ρουφάς. Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που έχει ρίξει μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους 5 μήνες που είναι μαζί μου και θα επανέλθει πάρα πολύ δυνατός και το ίδιο καλός όπως ήταν, αν όχι καλύτερος».

Για το πρόβλημα στη θέση του κεντρικού αμυντικού:

«Να ξεκαθαρίσω ότι αν θα ενισχυθούμε κάπου είναι μακριά για μένα. Αυτά τα 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και τα δύο κυπέλλου μου φαντάζουν πολύ μακριά. Μετά θα καθίσουμε με τη διοίκηση να δούμε τι χρειαζόμαστε και πούμε. Όσο για τις απουσίες, έχω μια νοοτροπία ότι, πέρα από το ανθρώπινο κομμάτι που στεναχωριέμαι πάρα πολύ, σαν προπονητής που είμαι δεν ασχολούμαι καθόλου, ούτε με τους τραυματίες που έχω ούτε με τη διαιτησία. Είναι δύο πράγματα που δεν μπορώ να τα δουλέψω στη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ασχοληθώ. Οι απουσίες είναι δεδομένες, ο ρόλος του διαιτητή είναι δεδομένος. Το αν θα έχει και εκείνος μια καλή ή κακή μέρα δεν μπορώ να ασχοληθώ μ’ αυτό και είναι κάτι που επισημαίνω στους ποδοσφαιριστές μου. Ασχολούμαι μόνο με αυτούς που έχω στη διάθεσή μου. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις προπονήσεις να βρούμε την καταλληλότερη λύση».

Πηγή: Sport-fm.gr