Το παιχνίδι στα Ιωάννινα και η νίκη της ΑΕΚ (0-4) επί του ΠΑΣ, έφερε αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μισό της Super League. Σε αυτό συνέβαλε το σύστημα 3-5-2 που εφάρμοσε στους «Ζωσιμάδες» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ωστόσο, σύμφωνα με τον Εβρίτη τεχνικό, δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να παίζει καλό ποδόσφαιρο η Ένωση.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» μίλησε στην κάμερα της Nova για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή (20/01, 19:30), τόνισε ότι η αγωνιστική μεταμόρφωση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ήταν κυρίως θέμα ψυχολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στον Νέναντ Κρίστιτιτς, για τον οποίο είπε ότι ήταν η πρώτη του επιλογή για τη θέση δίπλα στο «εξάρι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ουζουνίδη:

Για το εντυπωσιακό «διπλό» με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν σημαντικό το αποτέλεσμα στα Γιάννενα, κυρίως για να ανακτήσουν τα παιδιά και την ψυχολογία».

Αναφορικά με το 3-5-2: «Όλες οι διατάξεις είναι καλές, όλες έχουν τα συν και τα πλην. Εμείς πρέπει να δούμε σε αυτόν τον νέο σχηματισμό τι λάθη έχουμε κάνει. Έκρινα ότι πρέπει να παίξουμε έτσι στο ματς με τον ΠΑΣ. Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να το κάνουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούμε συνέχεια.

Με τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις που έγιναν, κοιτάζεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και κοιτάς να προσαρμόσεις το σύστημα σε αυτούς που έχεις. Αν υπήρχε ιδανικό σύστημα, όλοι θα το έπαιζαν, όλα έχουν συν και πλην. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε, όταν κάνουμε κάτι, να το κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα στα Γιάννενα βγήκαν πολύ καλά πράγματα δημιουργικά, είχαμε όμως και πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

Σχετικά με τον λόγο που δεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη διάταξη νωρίτερα: «Πάντα εξαρτάται από την κατάσταση των παικτών και τον αντίπαλο. Υπήρχαν παιδιά που δεν μπορούσαν να παίξουν αυτό το σύστημα. Χρειάζεται πολλά τρεξίματα και ποιότητα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το παίξουμε. Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι τη μεγάλη διαφορά δεν την κάνει μόνο η διάταξη, αλλά και η αγωνιστική παρουσία των παικτών. Ουσιώδες είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν στα Γιάννενα, μπήκαν με καλή ψυχολογία και έβγαλαν ένα καλό πρόσωπο.

Θεωρώ ότι και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ήταν από τις καλύτερες ομάδες. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η διάταξη. Είχαμε αρκετά προβλήματα και προστέθηκε και το ψυχολογικό, αυτό είναι σημαντικό. Αν είναι καλά οι παίκτες ψυχολογικά με την ποιότητα που έχουν δεν προβληματίζομαι. Σας θυμίζω ότι και εσείς (οι δημοσιογράφοι) λέγατε ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πώς θα εκτελέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που τους ζητάς».