Αν και βρέθηκε να χάνει από την Αταλάντα και να παίζει με δέκα, η Γιουβέντους είχε τον Ρονάλντο, ο οποίος μπήκε αλλαγή και την κράτησε αήττητη (2-2).

Ο Αλέγκρι είχε την ιδέα να ξεκουράσει τον CR7 στο Μπέργκαμο κόντρα σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα και οι Bianconeri βρέθηκαν κοντά στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Όμως, ο Πορτογάλος είχε τον τρόπο να γίνει ο πρωταγωνιστής καθώς μπήκε και ισοφάρισε σε 2-2 κρατώντας την ομάδα του αήττητη. Ετσι, η Γιουβέντους, αν και έδωσε τη δυνατότητα στην Νάπολι να πλησιάσει, παρέμεινε αήττητη φέτος και από την Αταλάντα από τον Φεβρουάριο του 2001. Αυτό ήταν το τρίτο σερί μεταξύ τους 2-2 στο Atleti Azzurri d’ Italia.

Οσο καλύτερα γινόταν ξεκίνησε το ματς για την Γιούβε καθώς στο 2′ στην προσπάθειά του να διώξει ο Τζιμσίτι πέτυχε αυτογκόλ και λίγο αργότερα το σουτ του Μπετανκούρ πήγε στο οριζόντιο μετά την επέμβαση του Μπερίσα. Η Αταλάντα ανέβηκε μετά το σοκ των πρώτων λεπτών και στο 24′ ισοφάρισε με τον on-fire, Ντούβαν Ζαπάτα, ο οποίος με τρομερό αριστερό τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, ο Μπετανκούρ είδε δεύτερη κίτρινη στο 54′ και η La Dea έκανε την ανατροπή με τον Ζαπάτα να βάζει και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με κεφαλιά από κοντά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (2-1). Ο Αλέγκρι έβαλε τελικά τον Κριστιάνο στο 65′ και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε με ένα γκολ που επιτρέπει στους Bianconeri να συνεχίζουν αήττητοι. Στο 78′ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ οι της Αταλάντα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο 33χρονος με κεφαλιά έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: gazzetta.gr