Να διευρύνει την παράδοση που έχει διαμορφώσει υπέρ όταν τίθεται αντιμέτωπος με τις γαλλικές ομάδες εκτός έδρας έθεσε στόχο ο Νταβίντ Φουστέρ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο Ισπανός άσος των ερυθρολεύκων παραδέχθηκε ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα, ο οποίος μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες για πρόκριση ή να βάλει… ταφόπλακα σε αυτές, σε περίπτωση νέας ήττας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταβίντ Φουστέρ στην κάμερα της Nova για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

-Νταβίντ, συμφωνείς πως ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής με την Μονπελιέ είναι ο πιο σημαντικός έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος;
«Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο, σίγουρα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Γιατί άλλη μία ήττα θα σήμαινε μάλλον τον αποκλεισμό μας απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ μία νίκη θα μας βοηθούσε ν’ αναπτερώσουμε το ηθικό μας για τα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης. Αλλά θα μας έδινε και ελπίδες για τη συνέχειά μας στον όμιλο.

-Τι θα έλεγες «ακτινογραφώντας» την Μονπελιέ; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της;

«Καταρχήν η Μονπελιέ θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα παίζει στην έδρα της, μπροστά στον κόσμο της. Από ‘κει και πέρα είναι μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κυνηγάνε τη μπάλα για 90 λεπτά. Πιέζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πραγματικά θα είναι για εμάς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ να την αντιμετωπίσουμε. Μακάρι να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πάμε καλά».

-Ο Ολυμπιακός έχει καλή παράδοση στον γαλλικό νότο, καθώς έχει νικήσει τη Μονακό και την Μαρσέιγ. Είναι καλό σημάδι αυτό ενόψει την επιστροφής του στο γαλλικό νότο για τον αγώνα με την Μονπελιέ;

«Μακάρι να είναι έτσι. Όντως υπάρχει μία παράδοση. Επίσης, πέρυσι παίξαμε με μία γαλλική ομάδα, μία γερμανική και μία αγγλική. Δεν είναι βέβαια οι ίδιες ομάδες. Αλλά απ’ τη στιγμή που κατά κάποιο τρόπο επαναλαμβάνεται η ιστορία, μακάρι να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την περσινή καλή μας εμφάνιση».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο. Θα είναι φίλοι του Ολυμπιακού και στη Γαλλία για το ματς με την Μονπελιέ.
«Ξέρουμε πως είναι πάντα στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοί μας είναι πάντα μαζί μας. Πάντα μας βοηθάνε πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ αισθητή η παρουσία τους, όταν είναι στο πλευρό μας. Στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ νοιώσαμε πάρα πολύ κοντά την παρουσία τους. Τους ευχαριστούμε πολύ και να συνεχίσουν έτσι».

Πηγή: Sport-fm.gr