Με μεγάλη καθυστέρηση επέστρεψε στη Νάπολη από την Ουρουγουάη ο Έντινσον Καβάνι. Ο παίκτης βρισκόταν στη Νότιο Αμερική για τους αγώνες της εθνικής του στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, αλλά κατά την επιστροφή του έχασε το αεροπλάνο και υποχρεώθηκε σε επιπλέον ταλαιπωρία. Ο Καβάνι θα καταφέρει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα μόνο την παραμονή του αγώνα της Νάπολι με τη Γιουβέντους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των προπονητών που βλέπουν τους διεθνείς τους να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες είναι να μην τραυματιστούν και να μπορέσουν να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις των συλλόγων τους υγιείς. Αρκετοί, βέβαια, διαμαρτύρονται για την κόπωση, αλλά σχεδόν κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τις πιθανές καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής. Ειδικά αν οι παίκτες έρχονται από τη Λατινική Αμερική.

Από την Πέμπτη ο Βάλτερ Ματζάρι θα ανησυχεί και για αυτές τις πιθανές καθυστερήσεις, αφού είδε όλους τους διεθνείς του να επιστρέφουν υγιείς και στην ώρα τους, εκτός του Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός φορ έχασε μια από τις πτήσεις του για την Ιταλία, με αποτέλεσμα να φτάσει στη Ρώμη αργά το απόγευμα, αντί για το μεσημέρι που υπολόγιζε. Από την ιταλική πρωτεύουσα ο παίκτης έφτασε στη Νάπολη οδικώς και δεν πρόλαβε την απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Ο Ματζάρι θα μπορεί να δουλέψει με τον ποδοσφαιριστή του μόνο την Παρασκευή, ενώ θα πρέπει να λάβει υπόψη του την κόπωση από το πολύωρο ταξίδι, τις λίγες ώρες ύπνου που λογικά θα έχει ο παίκτης, καθώς και το στρες που θα έχει συσσωρευτεί στο σώμα του, αποτέλεσμα της καθυστέρησης.

Για τους λόγους αυτούς κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αμφίβολη συμμετοχή του Καβάνι στην αναμέτρηση των πρωτοπόρων, αν και ο Ματζάρι υπολογίζει πολύ στον καλύτερο επιθετικό που έχει στη διάθεσή του.

Πηγή: sport-fm.gr