Στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ σκόρπισε πολύ χρήμα στην αγορά. Μόνο για την απόκτηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο «Δικέφαλος» είχε δαπανήσει 1.9 εκατ. ευρώ το χειμώνα του 2017.

Στην Τούμπα ήρθαν δεκάδες παίκτες στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο φέτος το πλάνο δεν προβλέπει ανάλογες κινήσεις, εκτός αν κριθεί ανάγκη ενίσχυσης σε μία ή δύο συγκεκριμένες θέσεις για το βασικό ρόστερ της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ αυτή την εποχή δεν ψάχνει για έτοιμους ποδοσφαιριστές, που θα μπουν και θα παίξουν αμέσως στην πρώτη ομάδα, άλλωστε το περσινό παράδειγμα με την πολυδάπανη μεταγραφή του Τιμπό Μουλέν, που τώρα βολοδέρνει στα γήπεδα της Τουρκίας ως δανεικός, είναι πολύ φρέσκο στη μνήμη όλων.

Αντίθετα, το προχωρημένο ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ αυτόν τον χειμώνα στην αγορά. Αν προστεθούν και οι όποιες ανανεώσεις συμβολαίων γίνουν μέσα στο προσεχές διάστημα, όχι μόνο με τους παίκτες της πρώτης ομάδας, αλλά και με μικρούς της Κ19, τότε φαίνεται ολοκληρωμένο το πλάνο γύρω από το οποίο κινείται, ήδη, ο Μάριο Μπράνκο.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να ανανεώσουν το ρόστερ τους, να βάλουν νέο αίμα στην ομάδα, να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας και να επενδύσουν στο μέλλον, όπως έγινε το καλοκαίρι και με την απόκτηση του 20άρη Λέο Ζαμπά. Γι’ αυτό έχουν βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Λεβαδειακού και του Γιάννη Κομπότη, για την 18χρονο διεθνή με την Ελπίδων, σέντερ φορ Φώτη Ιωαννίδη, ενώ «στο κάδρο» τους βρίσκεται από πέρσι και εξετάζεται σοβαρά, προτού υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα περόνης), ο Ενέα Μιχάι του Παναιτωλικού.

Ο Φώτης Ιωαννίδης, γεννημένος στις 10/1/2000, γιος του πρώην αμυντικού του Απόλλωνα Πόντου, του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και της Προοδευτικής, Βασίλη Ιωαννίδη, είναι ο βασικός φορ των μικρών εθνικών ομάδων και πέρσι τέτοια εποχή έγινε ο τέταρτος μόλις παίκτης στην ιστορία του Λεβαδειακού, που παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» στη Σούπερ Λίγκα πριν καν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία φέτος στο Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1 μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο Ενέα Μιχάι, μετά την περσινή «γεμάτη» σεζόν με 29 συμμετοχές, ξεκίνησε και φέτος ως βασικός στόπερ του Παναιτωλικού, με έξι 90λεπτα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο σοβαρός τραυματισμός του (κάταγμα περόνης) στο ματς της Αλβανίας με την Ιορδανία τον έθεσε νοκ άουτ για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Πηγή: gazzetta.gr