Ο Βεζένκοβ «άνοιξε» την καρδιά του στην Euroleague και αποτύπωσε στο χαρτί τις σκέψεις του για την φετινή διοργάνωση. Μίλησε για την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, αποθέωσε την νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη, ενώ σχολίασε και την συνέχεια της διοργάνωσης με το παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις να είναι αυτό που υπάρχει στο μυαλό του αυτή την στιγμή.

«Όπως ξέρετε έχουμε παίξει 10 παιχνίδια για την Euroleague και έχουμε κερδίσει τα 6. Η διοργάνωση είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ φέτος. Μπορεί να χάσεις κάποια παιχνίδια στην σεζόν ή να κερδίσεις κάποια όπως κάνουμε τώρα. Το πιο σημαντικό πράγμα, κερδίζεις ή χάνεις, είναι να μένεις συγκεντρωμένος στον τελικό στόχο. Μετά από συνεχόμενες ήττες, ήμασταν πνευματικά δυνατοί και κερδίσαμε τα επόμενα παιχνίδια.

Είμαστε στην αρχή της σεζόν και τα επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Η Euroleague δεν είναι σπριντ, είναι Μαραθώνιος. Το να είσαι σκληρός πνευματικά και να μην αφήνεις τις ήττες να σε ρίχνουν είναι πολύ σημαντικό. Την ίδια ώρα, δεν μπορείς να ενθουσιάζεσαι με τις νίκες και να πιστεύεις ότι είσαι ο καλύτερος. Πρέπει να βρεις ισορροπία και να συνεχίσεις να δουλεύεις.

Πιθανότατα το καλύτερο μας παιχνίδι είναι κόντρα στην Ρεάλ. Οι οπαδοί μας βοήθησαν, πάντα τους χρειαζόμαστε, και και νομίζω ότι είχαμε σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που ήταν αήττητη. Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά και κόντρα στην Μπουντούτσνοστ. Ελπίζουμε να είναι κομβικό σημείο για την συνέχεια. Ο Σπανούλης έπαιξε εξαιρετικά. Είναι θρύλος και θέλει να κερδίζει σε κάθε ματς,

Είναι νικητής και κάνει τα πάντα να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει. Όλοι οι παίκτες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, αλλά πάντα έχει την… Kill Bill νοοτροπία. Έχει κερδίσει τρεις τίτλους και είναι ακόμα πεινασμένος για νίκες και τίτλους.

Αυτό που συμβαίνει με τον Βασίλη είναι ότι πάντα παρακολουθεί μπάσκετ και πάντα σκέφτεται το μπάσκετ. Έχει νοοτροπία νικητή και σιχαίνεται την ήττα. Θέλει να κερδίζει σε κάθε ματς, φιλικό, σε διαγωνισμό σουτ, έχει την νίκη στο DNA της, αρνείται να χάσει. Κάθε παίκτης έχει την δικιά του ρουτίνα, αλλά ο Βασίλης κάνει πολλά πράγματα για να νιώσει καλύτερα και έτοιμος όταν το παιχνίδι ξεκινά.

Έρχομαι από τον πάγκο αυτή την σεζόν και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν έχει σημασία αν θα παίξω 5 λεπτά, 15 ή αν δεν θα παίξω καθόλου, θέλω να βοηθάω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Αν η ομάδα κερδίζει, κάθε παίκτης βοηθάει. Ο Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός, να φέρνω ενέργεια και να βοηθάει την ομάδα του. Ο μόνος τρόπος είναι να είμαι επιθετικός και σκληρός.

Το επόμενο παιχνίδι μας είναι κόντρα στην Ζαλγκίρις στην Λιθουανία. Είναι σπουδαίο μέρος να παίζεις με 15.000 άτομα να παρακολουθούν κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή. Θα είναι σκληρό παιχνίδι και σημαντικό και για τις δύο ομάδες.

Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα 100% αν θέλουμε την νίκη στο Κάουνας. Δεν ξαφνιάζομαι να βλέπω πόσο καλά τα πηγαίνει ο Σάρας ως προπονητής. Ήταν κομπιούτερ ως παίκτης. Ήξερε τα πάντα για το μπάσκετ, οπότε η μετάβαση στο να γίνει προπονητής ήταν εύκολη.

Ταξιδεύουμε πολύ και υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για διασκέδαση. Προσπαθώ να κοιμάμαι, αλλά να βλέπω ταινίες και σειρές. Ακούω μουσική και γενικά περνάω χρόνο με τους συμπάικτες μου. Είμαι τυχερός γιατί κοιμάμαι εύκολα.

Έχουμε πέντε ακόμα παιχνίδια για την Euroleague το 2018 και θέλουμε να τελειώσουμε το πρώτο μισό θετικά. Την ίδια ώρα πρέπει να πάμε παιχνίδι το παιχνίδι, είναι το πιο σωστό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, που έχουν κερδίσει το τρόπαιο πολλές φορές. Το να κοιτάμε πολύ μπροστά δεν είναι καλό και το μυαλό μας είναι στην Ζαλγκίρις».

Πηγή: gazzetta.gr