Η αγωνιστική κατάσταση που δείχνει ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να ξεγελά τους παίκτες της Ξάνθης, όπως τόνισε ο Νίκος Κωστένογλου στην κάμερα της Nova.

Ο νέος προπονητής της ακριτικής ομάδας, μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι με τους «πράσινους» (Κυριακή 7/10, 18:15) εξηγώντας η ομάδα του θα επιδιώξει να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο γήπεδο προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για νίκη.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, αλλά και για το πλάνο και τους στόχους του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Κωστένογλου

Για την επιστροφή του στην Ξάνθη

«Είναι πολύ ευχάριστο μετά από περίπου 18 χρόνια που βρίσκομαι στην πόλη που ξεκίνησα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Είναι οικείο το περιβάλλον, πολλά πρόσωπα στην ομάδα τα γνωρίζω, ενώ στην πόλη είχα δεσμούς. Είναι μια ευχάριστη στιγμή».

Για το πώς νιώθει που επέστρεψε ως προπονητής στην ομάδα όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια

«Επιστρέφω μέσα από έναν άλλο ρόλο. Είναι διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής, από το να είσαι προπονητής. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι ευθύνες μου είναι μεγαλύτερες, εκπροσωπώ όλο το σύλλογο, θα πρέπει να είμαι ιδιαίτερα σοβαρός και υπεύθυνος για την ιστορία που έχει πίσω της αυτή η ομάδα».

Για το τι τον έκανε να δεχτεί την πρόταση της Ξάνθης

«Σίγουρα ήταν ο πρότερος ποδοσφαιρικός βίος και συγχρόνως η παρουσία του κ. Πανόπουλου, ενός προέδρου έμπειρου με πολλά χρόνια στο χώρο και είναι υπεύθυνος σε αυτό που κάνει. Παρέχει στον προπονητή εχέγγυα για να δουλέψει και ίσως είναι ένα βήμα και για τη δική μου προπονητική καριέρα. Δεν μου αρέσει η λέξη φόβος και δε νομίζω να υπήρχε κάποιος που να φοβόταν να έρθει στη συγκεκριμένη ομάδα.

Σίγουρα η ομάδα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία πρέπει άρδην να τα αλλάξουμε. Εδώ θα πρέπει να τονίσω πως υπήρχε η παρουσία ενός έμπειρου και ικανού προπονητή, που είναι και φίλος μου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θεωρώ πως η ομάδα έχει κάποια συνέχεια, έχει αρχές, δομή, οργάνωση. Από εκεί και πέρα ο κάθε προπονητής δίνει το δικό του στίγμα τη δική του φιλοσοφία και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να βοηθήσουμε την ομάδα».

Για τους στόχους της Ξάνθης

«Θεωρώ πως είναι λάθος να βάλουμε στόχους αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάζουμε μία ομάδα που να είναι οργανωμένη, να έχει σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία. Από εκεί και πέρα αν το πετύχουμε αυτό το πράγμα, θα μπορούμε βήμα, βήμα να βάζουμε και στόχους. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές κάνουμε ένα λάθος και προτρέχουμε. Θέλουμε να προκαθορίσουμε στόχους, το οποίο και μεταφέρει άγχος και δεν είναι εφικτοί αυτοί οι στόχοι να πετύχουν, γιατί υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν και να αλλάξουν την πορεία σου».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το πώς αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην καλύτερη του αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει και να μας δημιουργήσει προβλήματα. Είναι μεγάλη ομάδα, διαθέτει ποιότητα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε μία οργανωμένη ομάδα που έχει δομή και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα. Σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί και από εκεί και πέρα ας κερδίσει ο ικανότερος».

Για το επιθετικό πρόβλημα της Ξάνθης

«Η επιθετική λειτουργία μίας ομάδας δε λύνεται εύκολα. Θέλει βάθος χρόνου και δεν είναι κάτι που γιατρεύεται βραχυπρόθεσμα. Προσπαθούμε από την πρώτη προπόνηση να περάσουμε από τη διαδικασία της τακτικής είτε στην επιθετική, είτε στην αμυντική λειτουργία, δικά μου πράγματα, έτσι όπως τα πιστεύω εγώ, έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι κάτω από το δικό μου πρίσμα που βλέπω το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως ο καλύτερος καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και ας περιμένουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και πιστεύω σε βάθος χρόνου η ομάδα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο.

Η νίκη πάντα χαροποιεί όλους, αλλά αυτό που θα με ικανοποιήσει είναι να έχω μία αγαστή συνεργασία με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Να έχω μία παρουσία ευπρεπή και να έχουμε μία εύρυθμη λειτουργία ως ομάδα και από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνα τους».

Για τον κόσμο της ομάδας

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα είναι καλοδεχούμενος την Κυριακή να βρεθεί δίπλα μας για το προσεχές παιχνίδι».

Πηγή: sport-fm