Αναστασιάδης: Όνειρο ζωής για μένα η εθνική ομάδα

«Όταν θα τελειώσει η συνεργασία να μην λέμε τίποτα, αλλά να χαμογελάμε»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
13:21
12/11/2018
Αναστασιάδης: Όνειρο ζωής για μένα η εθνική ομάδα
11
loading

Η ΕΠΟ παρουσίασε στα γραφεία της τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας. Μαζί του παρουσιάστηκε και ο Άγγελος Μπασινάς ως τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος τόνισε: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου του Ολυμπιακού που χάθηκε. Οφείλω να σας παρουσιάσω τον κύριο Άγγελο Αναστασιάδη. Έχει τη δική του διαδρομή ως ποδοσφαιριστής και προπονητής και σε κορυφαίες ομάδες στη χώρα μας, αλλά και στην εθνική Κύπρου επί σειρά ετών με αξιόλογη παρουσία. Ο λόγος ανήκει στον εθνικό μας προπονητή. Πιστεύουμε σε αυτόν και στην Εθνική μας ομάδα ενόψει και των αγώνων που απομένουν για το Nations League και των προκριματικών του Euro».

Στη συνέχεια ο Άγγελος Αναστασιάδης στην πρώτη του τοποθέτηση είπε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου γίνεται. Για την ψήφο τους σε μένα και τους προέδρους των ομάδων για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Έχω μεγάλη χαρά που είμαι εδώ, ήταν όνειρο ζωής για μένα και εύχομαι αυτή η πρόσληψη να είναι προς το συμφέρον όλων μας. Για το συμφέρον της χώρας, της εθνικής ομάδας . Ελπίζω να πετύχει η συνεργασία και να υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση Ελλήνων προπονητών σε αυτή τη θέση, ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα και η Εθνική να έχει την ταυτότητα των Ελλήνων προπονητών. Είναι μεγάλη η ευθύνη και ελπίζω να τα καταφέρω. Θα έχουμε μια καλή συνεργασία. Όλοι θέλουμε το καλό της Εθνικής. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε για το καλό της Εθνικής».

Από τη μεριά του ο Άγγελος Μπασινάς ανέφερε: «Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Εθνική. Έχω μεγαλώσει μέσα σε αυτήν και όταν δεν πάει καλά στενοχωριέμαι πολύ. Υπάρχει θέληση στη διοίκηση να αλλάξουν πράγματα. Μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ελευθερία κινήσεων, υπάρχει όρεξη για δουλειά για να πετύχουμε. Η Εθνική είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας στην Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να ξαναφέρουμε την επιτυχία και να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Θέλουμε μια καλή συνεργασία με όλους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Αυτό είναι στόχος όλων μας».

Στη συνέχεια ο Αγγελος Αναστασιάδης δέχθηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου...

Για το τι θέλει να δει από τους παίκτες: «Αυτό που όλοι έχετε στο μυαλό σας. Να τους πείσουμε ότι είναι η δική τους ομάδας και να κάνουν το αυτονόητο. Όταν είναι εδώ να καταλάβουν ότι έχουν μια σοβαρή υπευθυνότητα. Να αντιμετωπίσουν την ομάδα ότι νιώθουν το βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παίζουν πλέον λιγότεροι Έλληνες παίκτες στο εθνικό πρωτάθλημα. Έτσι θα πρέπει να μπορέσουν να πείσουν τον κόσμο ότι αξίζουν. Η Εθνική είναι η ταυτότητα του ποδοσφαίρου μας. Και πρέπει να το δούμε την Πέμπτη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και προσμονή. Μακάρι να γινόταν και χθες. Θα μιλήσω με τα παιδιά και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγάλο βάρος».

Για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο: «Είχα μια πρόκληση με την Κύπρο. Κάναμε αρκετά πράγματα, όχι όλα όσα πίστευα βέβαια. Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά. Είχα πει ότι αν δεν περνούσαμε στα τελικά θα έφευγα. Και έτσι σταμάτησα εγώ από εκεί αφού φέραμε ένα αποτέλεσμα ενδεδειγμένο για να έχουμε ελπίδες. Αυτό το λέω γιατί η εθνική Ελλάδας έχει ψηλά τον πήχη. Έχει ιστορία που απαγορεύεται σε όλους να μην έχει αυτές τις βλέψεις. Με το σκεπτικό αυτό ναι, είναι το ύψιστο».

Για το ποιο πιστεύει ότι ήταν το μυστικό των επιτυχιών παλιά: «Εκείνα τα παιδιά, ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης, ο Λυμπερόπουλος, ο Φύσσας, ο Νικοπολίδης, ο Ζαγοράκης δούλεψαν με Έλληνες προπονητές. Όταν πηγαίναν στην Εθνική τους έλεγα να δώσουν την ψυχή τους και να γυρίσουν πίσω. Μέσα από τους Έλληνες προπονητές φτιαχνόταν η εθνική ομάδα. Τα παιδιά τα δεχόντουσαν σε καθημερινή βάση από τους προπονητές τους γιατί εμείς είχαμε περάσει από την Εθνική και γνωρίζαμε. Τώρα πλέον δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν προπονητές μάλιστα που τους λένε να μην παίξουν με ρίσκο. Στην Κύπρο το αντιμετώπισα για παράδειγμα. Ο άλλος λόγος ήταν ότι αυτά τα παιδιά με ικανούς προπονητές κάναν αυτό που γνωρίζουμε. Πιστεύω να μπούμε στον δρόμο αυτό και καλώ τους προπονητές των ομάδων να στέλνουν τα παιδιά με αυτό το σκεπτικό».

Για τη φιλοσοφία του και πώς θα λειτουργήσει: «Θα επιτρέψω αυτούς που θέλουν να είναι εκεί. Μου αρέσουν τα έργα και όχι τα λόγια. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τα παιδιά. Μερικοί δεν με ξέρουν και καλά. Ακούνε και διάφορα, πράγματα ανεπίτρεπτα για το ήθος μου. Κάποιοι γράφουν πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να τους πω ποιος είμαι εγώ. Χρειάζομαι ένα λεπτό για να τα βρω με τα παιδιά. Δεν λέω ποτέ ψέματα στη ζωή μου. Οι ποδοσφαιριστές είναι έξυπνοι άνθρωποι, αποφασίζουν και εκτελούν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Καταλαβαίνουν με ποιον έχουν να κάνουν και τα βρίσκουμε πολύ γρήγορα. Πρέπει να πάω πρώτα να μιλήσω και θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε. Το να λέμε είναι πολύ εύκολο. Έχουμε τρεις μέρες να μπορέσουμε να δείξουμε. Δεν μιλάω για το αποτέλεσμα, αλλά να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Αν γίνει αυτό τότε δεν χρειάζεται να πούμε πολλά».

Για το τι θέλει να κάνει δώρο στον κόσμο μέσω της Εθνικής: «Μακάρι όταν θα τελειώσει η συνεργασία να είμαστε τόσο χαρούμενοι, ώστε να μην λέμε τίποτα, αλλά να χαμογελάμε. Παρακαλώ τον Θεό να κάνω λιγότερα λάθη. Για μένα ό,τι γίνεται το επιτρέπει ο Θεός. Πριν από ένα χρόνο πέρασα μια περιπέτεια. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρεθώ εδώ με αυτά που βίωσα. Πρέπει να ζητάω καθημερινά να είμαστε χαρούμενοι όταν τελειώσουμε».

Για το αν μπορεί να αλλάξει την Εθνική παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας: «Εγώ πάντα από την πρώτη μέρα που ήμουν προπονητής πίστευα ότι ο Έλληνας είχε ταλέντο και ποιότητα. Στον Παναθηναϊκό τους είχαν βγάλει λούζερ και εγώ τους είχα πει ότι θα πάνε να πάρουν τον Πανευρωπαϊκό. Και αυτό έλεγα και στις διοικήσεις. Ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τα δικά μας τα παιδιά. Δεν με απογοήτευσαν ποτέ αυτά τα παιδιά. Θεωρώ ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά έχουμε και πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε μας. Πρέπει να αποδείξουν οι άλλοι ότι είναι καλύτεροι από εμάς. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».

Για το αν θα κάνει αλλαγές: «Πρέπει να δω τα παιδιά πρώτα. Να δω πως θα πάμε όλοι μαζί. Είναι δύσκολο αυτό. Στην Εθνική ομάδα μπορείς να κάνεις την επιλογή. Γνωρίζεις τι μπορούν να κάνουν σαν άτομα, σαν ομάδα. Στην ομάδα δουλεύεις καθημερινά. Εγώ τώρα θα δω τα παιδιά, θα έρθουν κουρασμένοι, χαρούμενοι, στενοχωρημένοι, έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε. Ομάδα και Εθνική είναι διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να μπούμε στην ψυχολογία τους και να τους πείσουμε ότι είμαστε εδώ γι' αυτούς και θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Για το κριτήριο των κλήσεων: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία ακόμα. Σχεδόν τα ίδια παιδιά είναι συν τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο. Οι άλλοι όλοι έχουν περάσει. Δεν θέλω να πω τι γινόταν χθες. Δεν μου αρέσει. Μου αρέσει το αύριο. Είχα παιδιά που είναι στην Ελπίδων, αλλά επειδή βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή το συζήτησα με τον Νικοπολίδη και κάποια παιδιά που ήθελα να φέρω δεν τα κάλεσα. Τους άφησα εκεί γιατί όντως είναι πολύ σημαντικό να πάνε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Άρα κάποια παιδιά που ήθελα δεν είναι γι' αυτό τον λόγο».

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Εμένα μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν ποδόσφαιρο. Την απάντηση θα τη δώσουμε στο γήπεδο. Όχι με τα λόγια και θα γίνει γρήγορα. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Με κατακρίνετε ότι δεν χαμογελώ. Εγώ από τη στιγμή που θα τελειώσει το ματς γυρίζουν στο μυαλό μου χιλιάδες πράγματα και κάνω αυστηρή κριτική στον εαυτό μου. Κανείς δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη κριτική στον εαυτό μου από μένα. Θέλω να... σκοτώσω τον εαυτό μου. Ελπίζω να είμαστε χαρούμενοι όλοι. Όσον αφορά τον άδικο χαμό του φιλάθλου, μακάρι να είναι ο τελευταίος. Στενοχωριέμαι όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.

Εύχομαι να είναι το τελευταίο και να ευχηθώ τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Να καλέσω επίσης και τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα από την Πέμπτη και αν είναι ευχαριστημένοι να έρθουν και την Κυριακή. Δεν τους παρακαλώ. Κάνω έκκληση. Να δουν και τα παιδιά ότι τους εμπιστεύεται και ο κόσμος και πιστεύω τα παιδιά θα μας δικαιώσουν. Ελπίζω και πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει τη βοήθεια που χρειάζεται. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κόσμο να έρθει. Όχι επειδή το ζητάει ο Αναστασιάδης και η ΕΠΟ, αλλά οι ποδοσφαιριστές.

Άλλο να παίζεις σε άδειο γήπεδο και άλλο με κόσμο. Αν δεν τους ικανοποιήσουμε ας μας βρίσουν, αλλά στο τέλος. Θα μιλάω λίγο. Έχω πολλή δουλειά. Μην πιστεύεται ότι ο προπονητής της Εθνικής είναι μόνο γι' αυτήν τη βδομάδα. Ο προπονητής δουλεύει πρωί βράδυ σε άλλους τομείς. Να νιώθουν τα παιδιά ότι αυτός ο προπονητής ενδιαφέρεται γι' αυτά και είναι δίπλα τους. Δεν είναι εύκολο. Για να μπορέσουμε να ζητήσουμε μέσα σε δυο μέρες από αυτά τα παιδιά πρέπει όλο τον χρόνο να είμαστε μαζί τους».

Ο Άγγελος Μπασινάς ρωτήθηκε για τη φιλοσοφία και πώς θα λειτουργεί: «Τεχνικά, σκοπός δικός μου και του προπονητή είναι να υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι από τις μικρές εθνικές ως την πρώτη ομάδα να λειτουργούμε το ίδιο. Αυτό θα έρθει μέσα από συνεννόηση. Δεν θέλουμε να χάνονται τα παιδιά, γιατί αυτά ανά πάσα στιγμή που θα έρθουν στην πρώτη ομάδα δεν θα ξέρουν πως λειτουργεί. Έτσι θα βγάλουμε και πολλά ταλέντα. Να τους μάθουμε και να ξέρουμε τις δυνατότητές τους. Μετά είναι και το ιατρικό τιμ. Θα επιβλέπεται και θα δίνει εντολές. Δεν θα μπορεί ο κάθε φυσιοθεραπευτής να κάνει ό,τι θέλει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τα πούμε αυτά όλα. Ουσιαστικά και πρακτικά θα γίνουμε πιο ευέλικτοι, αλλά προέχουν τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Τέλος, ο Βαγγέλης Γραμμένος ρωτήθηκε για την έδρα της Εθνικής: «Προσπαθούμε να βρούμε το γήπεδο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της Εθνικής στο έπακρο. Το κομμάτι αυτό ανήκει κυρίως στο τεχνικό επιτελείο και στον προπονητή. Είμαστε σε συνεργασία για να δούμε ποια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες, αλλά τα δημοσιεύματα του Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar nbra

  Αφήστε ρε τον άνθρωπο να δουλέψει-και μετά βλέπουμε...που η κακογλωσιά ξεχειλίζει απο αυτιά και ρουθούνια.....

 2. avatar ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ !

  Αμ\' επος αμ\' εργον,τωρα !

 3. avatar Ναι ρε παιδιά

  που είναι εκείνα τα ιερά τέρατα της προπονητικής που κάθησαν στον πάγκο της εθνικής με το σπαθί τους.... και δεν ήταν και βαλτοι από καμία χούντα.... άσε που χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ξαναυπηρξε... απλά τότε τύχαινε ρε παιδι μου η μισή ομάδα να ήταν παίκτες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ... ήταν ανάλογα με ποιός δικτάτορας.... συγνώμη πρόεδρος της ΕΠΟ επαιρνε και μετά έδινε το χαρτάκι στους προπονηταραδες.

 4. avatar Sg

  Βρέθηκε ο επόμενος φταίχτης...

 5. avatar αντε ρε γελοιοι

  Της χουντας κι αυτος

 6. avatar Αποχωρηση απ το πρωταθλημα και ολα

  Αυτα μονο εχετε να γραψετε ; Την ρωσοβορειοδιαπλεκομενη χουντα δεν τη βλεπετε ;

 7. avatar Φρίντα

  Παπά αγγελος ο Γραφικός παλιάτσος Παπαφλέσσας ....δεν υπαρχει σωτηρια!!!

 8. avatar χαχαχαχαχαχα

  Ο άνθρωπος που έφερε την Παναγία στο γήπεδο και αυτή δάκρυσε απο το χαμηλό επίπεδο

  1. avatar stauros1

   το ονομα σου τα λεει ολα.

 9. avatar Kononos

  Γιατί να μην δώσουμε εμπιστοσύνη οι άλλοι τόσο καιρό τα τρώγανε ας του ευχηθούμε καλή τύχη .

 10. avatar Κριμα…Η απολυτη καταντια

  Ο μπαρμπα Αναστασιαδης, ενας πολυ καλα δυκτιομενος ανθρωπος, ειναι ενα ακομα παραδειγμα αυτου του τοπου που ποτε και πουθενα δεν προκειται να παει μπροστα...Ενας παλαιομοδιτης προπονητης, τον οποιο οι περισσοτεροι παιχτες που προπονησε (!?) κανεις δεν συμπαθησε, καταφερε στα 70 του περιπου να βρει δουλιτσα στην ερμη την εθνικη...Υστερα καποιοι αναρωτιουνται γιατι δεν παει ο κοσμος στο γηπεδο να στηριξει την ομαδα..Ας παει λοιπον η εθικη, με τη βοηθεια του θεου οπως διατυμπανιζει ο εν λογω κυριος, γιατι με τις ανυπαρκτες γνωσεις του σιγουρα δε θα παει πουθενα...Κατι ξερει μαλλον και ο ιδιος...Εθνικη Ελλαδως, ΕΠΟ, καληνυχτα σας.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει