«Κλαίμε τους νεκρούς μας. Νιώθουμε τον ίδιο πόνο. Είμαστε Σικελία… Παλέρμο ορθοπόδησε». Αυτό ήταν το μήνυμα που ανέβηκε στην Κούρβα Νορντ του γηπέδου «Άντζελο Μασιμίνο» της Κατάνης, από τους φανατικούς οπαδούς της Κατάνια, με το οποίο ήθελαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βίωσαν τον πόνο της απώλειας από τις φονικές πλημμύρες στη Σικελία.

Πάνω από δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Σικελία. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη οικογένεια που είχε συγκεντρωθεί στην εξοχική της κατοικία έξω από το Παλέρμο για το βραδινό φαγητό, όταν ορμητικά νερά και λάσπη έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού και κάλυψαν τα δωμάτια μέχρι το ταβάνι.

Η 9μελής οικογένεια ξεκληρίστηκε. Πυροσβέστες περισυνέλεξαν τα πτώματα παιδιών ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών. Τα έξι άλλα μέλη της οικογένειας ήταν ηλικίας 32 έως 65 ετών. Επίσης, ένας 44χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βίκαρι, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Η οπαδική έχθρα μεταξύ Παλέρμο και Κατάνια κρατάει πολλά χρόνια, με πολλά επεισόδια να πυροδοτούν κατά καιρούς την έχθρα. Ωστόσο, μετά την πρόσφατη τραγωδία, το ποδόσφαιρο για ακόμη μια φορά έστειλε μήνυμα ενότητας.