Την άποψη ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα ήταν καλό να δώσουν πίστωση χρόνου στον Λεονάρντο Ζαρντίμ και να έχουν υπομονή στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας εξέφρασε ο Ηλίας Πουρσανίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Υπάρχουν πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όμως το θέμα είναι να βρει ο προπονητής τη χημεία της ομάδας», τόνισε ο παλαίμαχος παίκτης των Πειραιωτών. «Μπορεί και εκείνος να ζητάει κάποια πράγματα και απλά να μην βγαίνουν», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς

«Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη η χθεσινή εμφάνιση μετά τις αλλαγές που έγιναν σε βασικές θέσεις, όπως στην άμυνα και στα χαφ. Δεν περίμενα να δω κάτι τόσο φοβερό και να κερδίσει μία ομάδα όπως είναι η Σάλκε. Περίμενα να παίξει λίγο καλύτερα, αλλά όχι αυτή την εμφάνιση. Παίζοντας με την Σάλκε φαινόταν να γίνεται ένα ματς τακτικής και πάνω που ισοφαρίζει λίγο έλειψε να έχει δεχθεί άλλα δύο τέρματα».

Για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος

«Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάτι καλύτερο. Οι περισσότερες ομάδες είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μπορεί να στηρίζονται σε νεαρούς παίκτες, όμως χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι από αυτούς να “καούν”. Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η δύναμή του, η απόδοσή του και η χημεία του έχει βρεθεί. Έτσι και αλλιώς θεωρώ ότι όταν μία ομάδα παίζει στην Ευρώπη, δεν μπορεί να παίξει όπως ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα».

Για τις συγκρίσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον Ζαρντίμ και τον Βαλβέρδε
«Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσουμε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρειάζεται να δούμε αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει αγωνιστικά ανεξάρτητα από το που παίζει. Πέρσι τέτοια εποχή λέγαμε τα ίδια για τον Βαλβέρδε… Πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή και την ομάδα. Είναι διαφορετικός από τον Βαλβέρδε, αλλά πέρσι βλέπαμε από την αρχή τη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό περιμένω να δω από τον Ζαρντίμ. Δεν ξέρουμε τώρα τι ακριβώς ζητάει. Μπορεί και αυτός να ζητάει πρέσινγκ ψηλά και να μην βγαίνει στην ομάδα».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης
«Αυτό είναι μία επιθυμία. Θέλω, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όμως το θέμα είναι να βρει ο προπονητής τη χημεία της ομάδας. Το πιο σημαντικό θέμα είναι ότι έχει αλλάξει η βασική τετράδα της άμυνας. Χρειάζεται να περιμένουμε λίγο ακόμα. Δεν ξέρω κατά πόσο δίνουν σιγουριά οι νεαροί παίκτες που έχουν πάρει τη θέση του Αβραάμ και του Μέλμπεργκ. Έχουν προσόντα, αλλά πρέπει να πρέπει να περιμένουμε για παίκτες όπως ο Μανωλάς. Δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή».

Πηγή: sport-fm.gr