Ο Χρήστος Ιακώβου θυμάται το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στην άρση βαρών

Η διάκριση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε το 1971


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
13:45
25/10/2018
Ο Χρήστος Ιακώβου θυμάται το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στην άρση βαρών
loading

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών πλησιάζει. Οι αθλητές, άνδρες και γυναίκες, μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν.

Η Ελλάδα, μια χώρα με πολλές διακρίσεις στο άθλημα, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και μάλιστα χρυσό, το 1971. Εκείνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για τη χώρας μας ο Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος κατέκτησε τη πρωτιά στη κίνηση του ντεβελοπέ (έχει καταργηθεί πια) της κατηγορίας των 82,5 κιλών. Ήταν άλλωστε η σπεσιαλιτέ του…

«Θυμάμαι ότι ταξίδεψα 24 ώρες μέχρι τη Λίμα και μάλιστα έφθασα τη παραμονή του αγώνα μου. Ήμουν κατάκοπος και κοιμήθηκα 11 ώρες. Ξύπνησα και έφυγα για το στάδιο, όπου ζυγίστηκα και κατόπιν μπήκα στον αγώνα επηρεασμένος από την ταλαιπωρία. Ωστόσο, πίστευα πολύ στις δυνάμεις μου. Πήρα τη νίκη στο ντεβελοπέ με 162,5 κιλά και ένιωθα απόλυτα ευτυχισμένος. Μάλιστα, ήρθα τέταρτος στο σύνολο σε ισοβαθμία με έναν Ούγγρο αθλητή, επειδή ήμουν βαρύτερος», θυμάται ο Χρήστος Ιακώβου.

Και συνεχίζει: «Στην επιστροφή μου στην Αθήνα δεν πίστευα στα μάτια μου. Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος και αθλητές με περίμεναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τότε, με αποθέωσαν, με σήκωσαν στα χέρια και για αρκετά μέτρα δεν περπατούσα, ήμουνα στον αέρα. Ένοιωσα τόσο υπερήφανος για μένα, την οικογένεια μου, την πατρίδα μου, την ελληνική άρση βαρών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη φετινή διοργάνωση με έξι αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει