Τα νέα από την εθνική σήμερα συνεχίζουν να στεναχωρούν τους Έλληνες που στη συνέχεια της ήττας ακούσανε και την απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την Εθνική. Όπως διαβάσαμε στην γκαζέτα και είδαμε στην ΕΤ1, ο αποκλεισμός από τους «8» του Mundobasket δεν ήταν ό, τι χειρότερο συνέβη απόψε στην Κωνσταντινούπολη, αφού με το τέλος του αγώνα με την Ισπανία ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα!

Ο Διαμαντίδης ανακοίνωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ότι ο αγώνας με την Ισπανία ήταν ο τελευταίος του με την Εθνική ομάδα λέγοντας πως «ενημέρωσα τους συμπαίκτες μου. Τους ευχαρίστησα, γιατί ζήσαμε απίστευτες στιγμές μας. Κάποια πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν. Έχουμε ζήσει και επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά το συναίσθημα της επιτυχίας μετράει παραπάνω».

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του στην Εθνική τόνισε «κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και την επόμενη σεζόν πήραμε τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Μπορούμε όμως συνολικά να βρούμε πολλές καλές στιγμές».

Για το παιχνίδι με τους Ισπανούς εξήγησε ότι «δεν τα καταφέραμε. Ο στόχος μας ήταν να φθάσουμε ψηλά, αλλά δεν το πετύχαμε. Κάναμε καλό ματς αμυντικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήμασταν κοντά στο σκορ και περάσαμε μπροστά με +6, αλλά τη χάσαμε γρήγορα. Κολλήσαμε στη ζώνη στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Ισπανία είναι εξαιρετική ομάδα. Σε ένα ματς σχεδιάζεις κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου βγουν. Βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που μένει είναι ότι αποκλειστήκαμε».

Ο Μήτσος μίλησε όμως συνολικά για την πορεία της Εθνικής λέγοντας ότι «έχει δώσει δείγματα μεγάλης ομάδας. Έχει φέρει επιτυχίες και έρχονται παιδιά από πίσω. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια μας. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλαμε να προχωρήσουμε. Δεν είναι εύκολο να είσαι συνέχεια στα πάνω σου. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Έχει δείξει το ελληνικό μπάσκετ ότι δεν σταματάει. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τον αγώνα με τη Ρωσία σχολίασε ότι «σίγουρα σε επηρεάζουν όσα λέγονται. Ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερο. Είναι παιχνίδια στρατηγικής. Δεν ήμασταν βέβαια απόλυτα συγκεντρωμένοι με την Ισπανία. Σέβομαι τον Μπλατ, αλλά δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις του. Δουλεύουμε 1,5-2 μήνες και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει αυτή τη στιγμή».