Καλοκαίρι και διακοπές τέλος!

Τα… «κεφάλια μέσα» για τους ποδοσφαιριστές των γαλλικών συλλόγων, καθώς την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία στο πρωτάθλημα, με την σέντρα να γίνεται στην έδρα της Πρωταθλήτριας Μονπελιέ απέναντι στην πρώην του… «ερυθρόλευκου», πλέον, Πάολο Μασάδο, Τουλούζ.

Οι πρωταθλητές καλούνται να διατηρήσουν τα… σκήπτρα τους, ωστόσο μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι αυτό. Έχουν χάσει τον ηγέτη, Ζιρού, ο οποίος «μετακόμισε» στην Άρσεναλ, ενώ δεν έχουν κινηθεί και ιδιαίτερα «ζεστά» στις καλοκαιρίνες μεταγραφές. Και μπορεί πέρυσι να πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, όμως φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει τουλάχιστον ένα… σκαλί πάνω.

Είχε ήδη από την περασμένη περίοδο πολύ δυνατή ομάδα η «πρωτευουσιάνα», πήρε φέτος και τους Τιάγκο Σίλβα (θα χάσει την πρεμιέρα), Ιμπραΐμοβιτς, Βεράτι, Λαβέτσι και έχει γίνει-κακά τα ψέμματα-υπερδύναμη, ενώ από… χειμώνα έρχεται και ο Μόουρα. Και της «έκατσε» καλά η κλήρωση, καθώς θα κάνει πρεμιέρα στο «Παρκ Ντε Πρενς» κόντρα στην αδύναμη Λοριάν -όπου αγωνίζεται πλέον, ο Λουντοβίκ Ζιουλί- ώστε να μπει με το… δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Μπορεί πέρυσι Λιόν και Μαρσείγ να απογοήτευσαν, όμως είναι κλασικές δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο θα «πουλήσουν ακριβά το τομάρι» τους. Βέβαια και οι δύο ομάδες δεν έχουν κινηθεί στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» και πιθανώς να είναι ανησυχητικό, κάτι τέτοιο, για τους οπαδούς τους. Οι «λιονέ», που κατέκτησαν ήδη το Σούπερ Καπ απέναντι στη Μονπελιέ, ξεκινούν με εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην πάντα υπολογίσημη Ρεν, ενώ οι Μασσαλοί αντιμετωπίζουν επίσης εκτός έδρας την νεοφώτιστη Ρεμς.

Η Λιλ, του «δικού» μας, Βίκτορα Κλωναρίδη είχε πολύ αξιόλογη πορεία πέρυσι και με τις μεταγραφές που έκανε-αν μη τι άλλο- δείχνει ότι… βαδίζει στο σωστό δρόμο. Πέραν του Έλληνα, αποκτήθηκαν ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, Καλού και φυσικά ο Μαρτέν, που «έβγαλε μάτια» με τη Σοσό την περασμένη σεζόν, την ώρα που στην τελευταία θα αγωνίζεται πλέον ο Σεντρίκ Καντέ. Πρεμιέρα για τους τρίτους του προηγούμενου πρωταθλήματος στη δύσκολη έδρα της Σεντ Ετιέν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/8

Μονπελιέ-Τουλούζ (21:45)

Σάββατο 11/8

Τρουά-Βαλενσιέν (22:00)
Εβιάν-Μπορντό
Νανσί-Μπρεστ
Νις-Αζαξιό
Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν
Ρεν-Λιόν
Σοσό-Μπαστιά
Σεντ Ετιέν-Λιλ

Κυριακή 12/8

Ρεμς-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/8

Λιλ-Νανσί (21:45)

Σάββατο 18/8

Λιόν-Τρουά (18:00)
Μπαστιά-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Μονπελιέ
Μπρεστ-Εβιάν
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν-Νις

Κυριακή 19/8

Μαρσέιγ-Σοσό (15:00)
Μπορντό-Ρεν (18:00)
Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr