Δεν είναι μόνο οι πρωταθλητές ή οι αθλητές που σπάνε τα ρεκόρ και που φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Είναι και όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό που προσπαθούν να διαπρέψουν με τους δικούς τους όρους, να θέσουν και να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους και να επιτύχουν τη δική τους καθοριστική στιγμή μεγαλείου.

Αυτή είναι η ιδέα στην οποία έχει βασιστεί η καμπάνια «Find Your Greatness» (Βρες το δικό σου μεγαλείο), ένα ισχυρό μήνυμα που σκοπό έχει να εμπνεύσει τον κάθε αθλητή που επιθυμεί να πετύχει τη δική του στιγμή μεγαλείου.

Το κεντρικό στοιχείο της καμπάνιας είναι η ταινία με τίτλο «Find Your Greatness», η οποία εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ψηφιακά κανάλια στις 25 Ιουλίου. Για την καμπάνια δημιουργήθηκε και ένα διεθνές hashtag στο Twitter (#findgreatness) με σκοπό να αναδείξει τις προσπάθειες των αθλητών σε κάθε σημείο του κόσμου. Στις 27 Ιουλίου η ταινία θα προβληθεί μέσω της τηλεόρασης σε 25 χώρες.

Καθώς η καμπάνια «Find Your Greatness» προσπαθεί να εμπνεύσει τον καθένα για τα δικά του προσωπικά επιτεύγματα, τα Nike+ Running, Nike+ Basketball, Nike+ Training και το Nike+ Fuelband είναι τα μέσα που επιτρέπουν στους καθημερινούς αθλητές σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να μετρούν τις επιδόσεις τους και να παρέχουν κίνητρα στον εαυτό τους.

Το ψηφιακό οικοσύστημα του Nike+ διαθέτει πάνω από 8,5 εκατομμύρια μέλη διεθνώς και η Nike δημιουργεί μια σειρά ψηφιακών αποστολών μέσω του Nike+ για να δώσει κίνητρα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής “Greatness is Ours” (Το μεγαλείο είναι δικό μας) που στοχεύει να κάνει τη 12η Αυγούστου την πιο ενεργά καταγεγραμμένη ημέρα στο Nike+.

Οι συμμετέχοντες των αποστολών θα μπορούν να κοινοποιούν τη δραστηριότητα και τα επιτεύγματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία θα εμφανίζονται στη συνέχεια στο Nike+ Fuelstream – μια δυναμική online ροή δεδομένων εικόνων και σχολίων.

Μέσω του nike.com/gameonworld – οι χρηστές μπορούν κοινοποιούν την πρόοδο και τις επιτυχίες τους μέσω μιας σειράς εργαλείων και ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον αθλητή καλύτερο.

Η ταινία Find Your Greatness

Η ταινία παρουσιάζει καθημερινούς αθλητές από όλο τον κόσμο καθώς προπονούνται, παίζουν και συναγωνίζονται. Το κοινό στοιχείο είναι ότι όλες οι τοποθεσίες που εμφανίζονται στην ταινία ονομάζονται Λονδίνο.

«Η καμπάνια “Find Your Greatness” θέλει να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει τους αθλητές σε κάθε σημείο του κόσμου να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους, να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την έξαψη της επιτυχίας” είπε ο Greg Hoffman, Nike VP of Brand Design & Communications. “Ο συνιδρυτής της Nike Bill Bowerman είχε δηλώσει: “Εάν έχεις σώμα, είσαι αθλητής”. Και αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική άποψη για όλους τους αθλητές καθώς γιορτάζουμε σπουδαίες αθλητικές στιγμές αυτό το καλοκαίρι».

Καθώς εκτυλίσσονται οι ιστορίες των αθλητών, η αφήγηση δίνει έμφαση στο ότι το μεγαλείο δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στους μεγάλους αστέρες του αθλητισμού, αλλά είναι μια φιλοδοξία που έχουμε όλοι μας.

Στην πράξη, το μεγαλείο είναι ένα «μέρος» όπου ο κάθε αθλητής μπορεί να καταφέρει τη δική του προσωπική επιτυχία και να δώσει τον δικό του ορισμό.