Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κατά διαστήματα και έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Λουκέρνη με 4-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και είναι με το… ενάμισι πόδι στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, και άνοιξαν το σκορ στο 10’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Μαρτίνς συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ποντένσε να είναι ιδιαίτερα κινητικός, και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 33’, όταν από προσπάθεια του Φορτούνη η μπάλα στρώθηκε στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού, αλλά και τα δικά του.

Το 3-0 ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Φορτούνη να βγάζει την ασίστ και τον Γκερέρο να μην αστοχεί, πετυχαίνοντας και αυτός το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες είχαν πολλές ακόμα ευκαιρίες να σκοράρουν, με σημαντικότερες το χαμένο τετ α τετ του Τσιμίκα στο 42’ και τα δύο δοκάρια του Φορτούνη στο 55’ και στο 70’. Το τέταρτο γκολ που άξιζε ο Ολυμπιακός ήρθε τελικά στο 84’ με τον Γκερέρο να ολοκληρώνει ένα ιδανικό ντεμπούτο.

Και κάπως έτσι, ο επαναληπτικός της Ελβετίας, την ερχόμενη Πέμπτη, έχει μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα…