Με το ένα πόδι στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ βρίσκεται η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 7-7 με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου και περιμένει το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Κροατία το ερχόμενο Σάββατο για να δει αν θα περάσει ως πρώτο ή δεύτερο του γκρουπ.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα αντέδρασε όταν βρέθηκε να χάνει με 5-1 κι αυτό δεν είναι εύκολο απέναντι στην πληρέστερη ομάδα της Ευρώπης. Στο τέλος, δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη και χάσαμε τη μια από τις δύο ευκαιρίες για να προκριθούμε από τώρα στα ημιτελικά. Όπως και με την Ιταλία, έτσι και τώρα αρχίσαμε άσχημα το παιχνίδι. Απαγορεύεται να δέχεσαι τόσο εύκολα γκολ από τη φουνταριστή, μας έβαλε η Ιταλία, δεχτήκαμε και τώρα.

Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιώσουμε. Ο τρόπος που εκφράζουμε τον παίκτη παραπάνω είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στιγμή. Ενώ έχουμε καλή κίνηση και τη δυνατότητα να περάσουμε την μπάλα στα δοκάρια, υπάρχει μια ατολμία από τις παίκτριες σε αυτό. Μπορεί να ήταν κακή η ομάδα στην παίκτρια παραπάνω, αλλά από την άλλη μας έσωσε ο παίκτης λιγότερος.

Είναι σημαντικό να πάρουμε βοήθειες από όσο το δυνατόν περισσότερες παίκτριες, ξεκινήσαμε καλά από τη φουνταριστή, πήραν οι κοπέλες αποβολές, αλλά κάποια στιγμή κουράστηκαν. Χρειάζεται να πάρουμε γκολ και από άλλες παίκτριες, σήμερα για παράδειγμα η Ρωσία είχε προσαρμόσει την άμυνά της στην αριστερή πλευρά της επίθεσής, εκεί όπου αγωνίζονται οι Ρουμπέση και Γερόλυμου, αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε.

Τώρα, με την Κροατία θα κοιτάξουμε να παίξουμε συνεχές πρέσινγκ με «παγίδες», αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλύψουμε το +23 της Ρωσίας».

Βαθμολογία

Ρωσία 4

Ελλάδα 4

Ιταλία 0

Κροατία 0