Από τη στιγμή που η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών ήρθε στο Ζάγκρεμπ για το 29ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γνώριζε ότι -εκτός απροόπτου- το παιχνίδι με τη Γερμανία θα ήταν το κλειδί για την κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλό της, που θα σήμαινε πρόκριση στην εξάδα, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σανγκάη το 2011.

Πράγματι, τα αποτελέσματα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές φέρνουν αύριο (5.30 μμ) την Ελλάδα και τη Γερμανία αντιμέτωπες σε ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες.

Η Γερμανία μπορεί να έχει δύο βαθμούς περισσότερους από την εθνική ομάδα, αλλά εάν αύριο η Ελλάδα την κερδίσει την ξεπερνά στην 3η θέση και θα απομένει η τελευταία αγωνιστική. Εκεί η εθνική ομάδα με νίκη επί της Ρωσίας σφραγίζει το μεγάλο στόχο, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Γερμανία με τη Σερβία.

Όπως έχουν διαμορφωθεί οι δύο όμιλοι, ο νικητής του αγώνα Ελλάδα-Γερμανία θα πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ευρώπη θα στείλει στη Σανγκάη οκτώ ομάδες και ήδη οι πέντε είναι γνωστές πριν από το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: η Σερβία και το Μαυροβούνιο από το World League και οι Κροατία, Ισπανία και Ρουμανία από το FINA Cup στην Οραντέα.

Από τον Α΄ όμιλο η Ιταλία, έχοντας το απόλυτο των βαθμών, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μείνει εκτός τριάδας και να μην πάρει το ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το δεύτερο πάει στην Ουγγαρία, που οδηγεί τον όμιλο της εθνικής ομάδας και μπορεί να μείνει εκεί κερδίζοντας τις δύο τελευταίες αγωνιστικές τις Ρωσία και ΠΓΔΜ.

Στον Α΄ όμιλο, όπως προείπαμε, οι Κροατία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο και Ισπανία έχουν ήδη προκριθεί, άρα ο αγώνας της Ελλάδας με τη Γερμανία θα χαρίσει το τελευταίο εισιτήριο.