Μια σταγόνα στον ωκεανό των χρεών αποτελούν τα χρήματα που έχουν εξασφαλίσει οι διοικούντες και θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από τις πωλήσεις παικτών. Στην προσπάθεια που γίνεται για την απόκτηση της φορολογικής ενημερότητας, οι περίπου 900.000 ευρώ που θα έρθουν από την Χιουντάι για την πώληση του Λεονάρντο, είναι μια σημαντικότατη προσθήκη αλλά δεν λύνουν και τα προβλήματα, καθώς χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό για να καλυφθούν όλες οι… τρύπες.

Από την πώληση του Λεονάρντο η ΑΕΚ θα πάρει περίπου 900.000 ευρώ. Εάν υπολογίσουμε και τις 300.000 ευρώ από την παραχώρηση του Μάκου, τότε, η Ένωση ουσιαστικά καλύπτει το ποσό που χρειάζεται για τη ληξιπρόθεσμη δόση του άρθρου 44 (1,25 εκατ. ευρώ). Φυσικά δεν πάει να πει ότι θα τρέξουν άμεσα να δώσουν τα χρήματα, καθώς υπάρχει πάντα η σκέψη να τα χρησιμοποιήσουν για άλλες υποχρεώσεις.

Πλέον η ΑΕΚ χρειάζεται άλλο ένα εκατομμύριο για να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους ποδοσφαιριστές. Το μεγαλύτερο μέρος, δηλαδή, οι 650.000 ευρώ θα καλυφθεί από την πώληση του Κλωναρίδη. Το υπόλοιπο ποσό ήλπιζαν να το «έχουν» από τις πωλήσεις των διαρκείας. Ωστόσο ο μικρός αριθμός καρτών που έχουν φύγει δεν έχει φέρει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να καλυφθεί όλο το ποσό.

Έτσι εκτός από το ποσό που έχει απομείνει για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων προς τους παίκτες, χρειάζονται να βρεθούν άλλες 500.000 ευρώ. Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι το «που» θα βρεθούν τα χρήματα αυτά καθώς οι παίκτες που υπολόγιζαν στις πωλήσεις τους έχουν πουληθεί, και –όπως φαίνεται- άλλη πηγή εσόδων δεν υπάρχει…

Πηγή: sport-fm.gr