Μπορεί ο μεγαλομετόχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας να είχε διαψεύσει πριν μέρες το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Μάριο Μπρέσκα, ωστόσο από τη Δευτέρα και για τα επόμενα τρία χρόνια ο 30χρονος Σλοβάκος θα αγωνίζεται με την «κοκκινόμαυρη» φανέλα.

Το τελευταίο διάστημα η φημολογία για οριστική συμφωνία των δύο πλευρών είχε «φουντώσει» για τα καλά και από σήμερα πήρε και επίσημη μορφή. Μάλιστα, οι Πατρινοί έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Μπρέσκα για ακόμα δύο χρόνια, εφόσον ο σύλλογος αγωνίζεται στα «μεγάλα σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, η Παναχαϊκή γίνεται η τέταρτη ελληνική ομάδα, στην οποία θα αγωνιστεί ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μετά τους Πανιώνιο, Ολυμπιακό Βόλου και το περυσινό πέρασμα του από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η Ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την μεταγραφή του Σλοβάκου Διεθνούς ποδοσφαιριστή Μάριο Μπρέσκα.
Ο Μάριο Μπρέσκα είναι 31 ετών, αγωνίζεται σαν κυνηγός σε όλες τις θέσεις και στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί στις ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης πάντοτε στην Super League.
Με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ελλάδα και στην Σλοβακία έχει πετύχει την συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Μάριο Μπρέσκα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 3 ετών όπως είχε νόμιμο δικαίωμα από τον Μάρτιο του 2012. Η διάρκεια του συμβολαίου του με την ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι τριετής με δικαίωμα από την ΠΑΕ Παναχαϊκή για άλλα δυο χρόνια εφόσον η ομάδα είναι στην Super League. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να ευχαριστήσει τον μάνατζερ του Μάριο Μπρέσκα παλιό τερματοφύλακα της, Κώστα Λάγαρη, τόσο για αυτήν την μεταγραφή του όσο και για την μεταγραφή του νεαρού τερματοφύλακα Γιώργου Κυριακόπουλου».

Πηγή: Sport-fm.gr