Κι όλα αυτά, την στιγμή, που ο Φερέιρα θέλει να έχει την ομάδα του όσο το δυνατόν πιο έτοιμη την 1η Αυγούστου που θα παίξει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Με 4 απουσίες η σημερινή προπόνηση, με μείον 13-14 ποδοσφαιριστές το επόμενο φιλικό του Σαββάτου με την ρωσική Κράσνονταρ.

Αφού οι Πίντο και Μαρίνος που γύρισαν το πόδι τους, έκαναν ατομικό πρόγραμμα την Πέμπτη στο Σάλτζμπουργκ και είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το ματς του Σαββάτου, ενώ ο Μπουμσόνγκ που έχει ενοχλήσεις στην γάμπα και ο Σο που ταλαιπωρείται από θλάση, υποβλήθηκαν σε θεραπεία και δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην Αυστρία, το πρωί έκαναν αποφόρτιση λόγω της κόπωσης από το παιχνίδι με την Μπράουνσβάιγκ και το απόγευμα, είχε και πάλι αρκετό τρέξιμο από τον Πορτογάλο. Αφού ξεκίνησαν με ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ακολούθως έπαιξαν δίτερμα, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Εκτός των τεσσάρων τραυματιών, θα λείπουν και οι πέντε της Εθνικής Νέων (Καπίνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας, Φουρλάνος), ο Κατσουράνης που έχει άδεια λόγω Εθνικής, ο Μπαρμπαρούσης για τους ίδιους λόγους ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι υποθέσεις του Καραγκούνη και του Κουίνσι. Δηλαδή, οι σίγουρες απουσίες θα είναι 11 και οι εν δυνάμει 13. Κι αν προστεθεί και η τελευταία μεταγραφή που εκτός απροόπτου θα είναι ο Φορναρόλι, τότε μιλάμε για 14 λιγότερους ποδοσφαιριστές…

Αυτό, είναι ένα πρόβλημα με τον Φερέιρα, ο οποίος προσπαθεί να φτιάξει ένα σύνολο το οποίο θα είναι έτοιμο την 1η Αυγούστου που ο Παναθηναϊκός θα παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι, πως σε όλα τα φιλικά στην Αυστρία, οι «πράσινοι» θα έχουν αρκετές απουσίες. Αφού ούτε οι πέντε Νέοι (Εθνική) προβλέπεται να αγωνιστούν, ούτε ο Κατσουράνης, ούτε οι Καραγκούνης-Κουίνσι εάν συμφωνήσουν, ούτε ο Φορναρόλι. Το ζητούμενο λοιπόν, είναι να γίνουν καλά όσοι είναι τραυματίες αυτή τη στιγμή στην Αυστρία και να μην υπάρξει άλλη ατυχία με κάποιον παίκτη.

Πηγή: sport-fm.gr