Η κίνηση της οικογένειας Γκλέιζερ να καταθέσει αίτηση για τη συμμετοχή της μετοχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν προκάλεσε μόνο τα καυστικά σχόλια των οπαδών αντιπάλων ομάδων, αλλά φέρνει στο προσκήνιο και το θέμα των …προβληματικών ταμείων, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων» κατέθεσαν αίτηση για την εισαγωγή του συλλόγου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μέσω μίας νέας εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν.

Αυτό δεν προκάλεσε μόνο τα σχόλια των αντιπάλων, αλλά έκανε και οικονομικούς αναλυτές να …ψάξουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στον βρετανικό Τύπο, η οικογένεια Γκλέιζερ συμπεριέλαβε στην έκθεση που κατέθεσε στοιχεία περασμένων ετών και όχι του αμέσους προηγούμενου. Οι ισολογισμοί και οι ταμειακές ροές του οικονομικού έτους 2011-2012 δεν συμπεριλήφθηκαν, με τους οικονομικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, αφού αναμένεται μεγάλη πτώση στα έσοδα.

Αυτό οφείλεται στην κάκιστη πορεία της Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στον αποκλεισμό της, μετά τη φάση των ομίλων. Αντίθετα, όταν το 2011 η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασε στον τελικό του θεσμού μπήκαν στα ταμεία της 53 εκατ. περισσότερα!

Μάλιστα, η παρουσίαση λογαριασμών που αναφέρονται σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές που διέπουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της αμερικάνικης κυβέρνησης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να είχαν καταθέσει υπόμνημα με το οποίο θα ζητούσαν να γίνει ειδική εξαίρεση για γίνουν δεκτά τα εκπρόθεσμα στοιχεία. Σε επιστολή του με ημερομηνία 3 Ιουλίου του 2012, ο Έντουαρν Γούντγουορντ αναφέρεται στο θέμα. «Το ότι δεν συμπεριλάβαμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία δεν σχετίζεται με την εταιρεία που έχει έδρα στα νησιά Κέιμαν. Ήταν απλά αδύνατο να γίνει η επεξεργασία τους», τονίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Πηγή: england365