Σίγουρος για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στη «SportDay». Επίσης, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι υπήρξε επαφή ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον Πορτογάλο τεχνικό, προκειμένου να ρυθμιστούν οι όροι του συμβολαίου των δύο πλευρών.

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ο κύριος Γόντικας, που χειρίζεται το θέμα, είναι σε επαφή με τον κ. Φερέιρα. Υπάρχει μία κατ’ αρχάς συμφωνία σε όλα τα επίπεδα και αυτό τώρα γίνεται γραπτώς. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και τις επόμενες ημέρες το θέμα θα τελειώσει θετικά και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με τον Φερέιρα», τόνισε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης, ο 65χρονος προπονητής θα δεχθεί μείωση αποδοχών στις πάγιες απολαβές του, όμως θα αυξηθούν σημαντικά τα πόντους επίτευξης στόχων για την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του του Champions League και του Europa League.

Ωστόσο, εκείνο που μετράει περισσότερο για τον Φερέιρα είναι οι εγγυήσεις για σταθερή διοίκηση και υγεία στα οικονομικά, ώστε να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ανακοινωθεί η παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την ομάδα εν όψει της επόμενης σεζόν.

Προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση συμβολαίων των παικτών, που έχει ζητήσει ο Φερέιρα την παραμονή τους, στη συνέχεια θα προταθεί μείωση αποδοχών σε ορισμένους άλλους και μετά από τα κενά που ενδεχομένως που δημιουργηθούν στο ρόστερ, τότε θα υπάρξει ο ανάλογος μεταγραφικός σχεδιασμός του «τριφυλλιού» για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά τη συνάντηση του Αλαφούζου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο που είχε αναβληθεί πριν λίγες ημέρες, αυτή πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Βασικό θέμα συζήτησης αποτελεί η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην εταιρεία λαϊκής βάσης, οι όροι της συμφωνίας, το θέμα της ΓΗΠΕΛ και η πρόθεση του Βγενόπουλου για το 1,5 εκατ. ευρώ και αν θα το βάλει ή όχι.

Παραμένει η διαφορά με Μπιέρσμιρ

Δεν είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Ματίας Μπιέρσμιρ για την κοινή λύση της συνεργασίας τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγει σε βάρος της «πράσινης» ΠΑΕ η απόφαση της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών. Περίπου 100.000 χωρίζουν τις δύο πλευρές και δεν κατάφεραν ούτε χθες το βράδυ να βρουν τη «χρυσή τομή».

Πηγή: sport-fm.gr