Τα νέα του (γνώριμα είναι αλήθεια) καθήκοντα στον Παναθηναϊκό ανέλαβε από χθες ο Νίκος Νταμπίζας, που επέστρεψε στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Ένα από τα καθήκοντα που έχει ενόψει της νέας σεζόν, είναι να κρατήσει… όρθιο το «τριφύλλι», παρά την απαγόρευση μεταγραφών, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο ενίσχυσης του ρόστερ. Για την ακρίβεια, βασικός στόχος είναι να μην αποδυναμωθεί περισσότερο…

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της πρώτης γνωριμίας του με την ομάδα, είχε τετ-α-τετ με τον Γκιγέρμο Μολίνς, ο οποίος είχε προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στους «πράσινους», καθώς έβλεπε ότι η κατάσταση στην ομάδα ήταν προβληματική και κανείς δεν είχε μιλήσει μαζί του για την επόμενη ημέρα.

Ο Νταμπίζας συζήτησε με τον έμπειρο Σουηδό φορ το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του, με μια μικρή μείωση αποδοχών από τις 180.000 ευρώ που έπαιρνε. Σύμφωνα με την «Πράσινη», ο τρόπος που τον προσέγγισε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε… γκελ στον Σουηδό, ο οποίος είπε στους συμπαίκτες του: «Μπορεί και του χρόνου να είμαι εδώ»…

Υπενθυμίζεται ότι το «τριφύλλι» δεν μπορεί να προχωρήσει σε παραπάνω από δύο ανανεώσεις συμβολαίων για παίκτες άνω των 23 ετών, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει μόλις μια μεταγραφή παίκτη από αυτήν την ηλικία και πάνω. Η μία ανανέωση θα αφορά κατά μεγάλο ποσοστό τον Χρήστο Δώνη, ενώ για τη δεύτερη θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει ο Ρόμπιν Λουντ. Με άλλα λόγια, ο Μολίνς πηγαίνει στην… τρίτη θέση.

Πρόθεση να παραμείνει ο Κουρμπέλης

Εκτός από τον Μολίνς, ο Νταμπίζας είχε χθες τετ-α-τετ και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Στην κουβέντα αυτή εξήγησε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας και στηρίζει πολλά στην παρουσία του. Ταυτόχροναν του μεταφέρθηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησής του, ειδικά με την απαγόρευση μεταγραφών, που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την αντικατάστασή του.

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος δεν θα έχει πρόβλημα να συνεχίσει στο «τριφύλλι», εάν το επόμενο διάστημα τα πράγματα κυλήσουν φυσιολογικά εντός του συλλόγου, κυρίως στα λειτουργικά θέματα.

Μεγάλο ρόλο, φυσικά, θα παίξει και ο νέος προπονητής, με τον Γιώργο Δωνη να αποτελεί τον Νο1 στόχο. Ο ίδιος φέρεται να γνωρίζει τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας, αλλά θέλει και εκείνος να είναι σίγουρος πως θα βρει μια τουλάχιστον φυσιολογική κατάσταση. Σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει λάβει την οριστική απόφασή του.