Η διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Allianz Arena» δίνει ελαφρύ προβάδισμα κατάκτησης του «ιερού δισκοπότηρου» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Μπάγερν Μονάχου έναντι της Τσέλσι, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου της σπουδαίας μάχης, ο Γιούπ Χάινκες! Ωδή στο Ντι Ματέο, «κράξιμο» στον Ντρογκμπά!

Ο τεχνικός των Βαυαρών, όσο κι αν προσπάθησε να τονίσει πως σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όπως η Τσέλσι, είναι κακό να κάνεις εκτιμήσεις, είχε λόγους για να θεωρήσει την ομάδα του οριακά… φαβορί για την κούπα!

«Η Τσέλσι έχει ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει τα πάντα εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ, γι’αυτό και το θέλουν πολύ. Ωστόσο, εμείς έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω του ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, θα έχουμε τα δικά μας αποδυτήρια και… γνωρίζουμε κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου. Αυτό ίσως κάνει τη διαφορά» είπε ο Χάινκες, που όμως εκθείασε την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο και την πορεία της μέχρι τον μεγάλο τελικό:

«Ο Ούλι Χένες, πριν από δύο χρόνια, μας είχε εξομολογηθεί το όνειρό του. Αυτό ήταν να διεκδικήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα μας. Το καταφέραμε. Ωστόσο, απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα με πολλή εμπειρία, απίστευτη οργάνωση και εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές.

Αν κοιτάξει κανείς όσα πέρασε η Τσέλσι για να φτάσει στον τελικό θα καταλάβει πολλά. Έκανε εκπληκτικό παιχνίδι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νάπολι με το 4-1 στο Λονδίνο και το 2-2 στο “Καμπ Νου” κόντρα στη Μπαρτσελόνα και με δέκα παίκτες, ήταν αναμφίβολα μια μεγάλη προειδοποίηση. Η Τσέλσι έχει ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει τα πάντα εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ, γι’αυτό και το θέλουν πολύ. Ωστόσο, εμείς έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω του ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, θα έχουμε τα δικά μας αποδυτήρια και… γνωρίζουμε κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου. Αυτό ίσως κάνει τη διαφορά».

Γνωρίζοντας πως ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ενδεχομένως να κριθεί από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της χρονιάς, το βράδυ του Σαββάτου στο «Allianz Arena», άσχετα αν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και όσους θεώρησαν τον νεαρό τεχνικό «φτηνή λύση» για την Τσέλσι, ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου έπλεξε το εγκώμιο του ομολόγου του:

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως κατάφερε ο Ντι Ματέο να οδηγήσει την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πολύ ήρεμη προσέγγιση και τακτική, βελτίωσε την εικόνα της ομάδας, τη σχέση των παικτών μεταξύ τους αλλά και μαζί του και η ομάδα βγάζει προς τα έξω μια αρμονία. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναγκαστικά να υπάρξουν συνέπειες βάσει αποτελέσματος στον τελικό. Μια ομάδα θέλει προπονητή με διάρκεια. Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ή να φέρει αντίρρηση στο γεγονός πως πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της Τσέλσι. Αν ήμουν ο Αμπράμοβιτς, θα τον κρατούσα»!

Βέβαια, τα… γλυκόλογα αντικαταστάθηκαν στο φινάλε από δριμεία κριτική στον Ντιντιέ Ντρογκμπά που μπορεί να θεωρείται εκ των κορυφαίων επιθετικών, αλλά σύμφωνα με τον Χάινκες, έχει… κουσούρια: «Ο Ντρογκμπά, αποδεδειγμένα στην πάροδο των χρόνων, αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να σκοράρει όποτε θέλει. Απλά μερικές φορές το… παρακάνει. Γίνεται ένας εξαιρετικός… θεατρίνος στον αγωνιστικό χώρο».

Πηγή: sport-fm.gr