Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση αύριο στην απόφαση της FIBA για αποκλεισμό δύο αγωνιστικών στους Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, την οποία θα εκτίσουν άμεσα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Το πλήρες κείμενο της τιμωρίας που επέβαλε η FIBA στους εμπλεκομένους στα επεισόδια της 19ης Αυγούστου στο ΟΑΚΑ είναι το εξής: «Ο Σέρβος παίκτης, Νέναντ Κρστιτς, αποβάλλεται με άμεση επιβολή για τρεις αγώνες σε βασική επίσημη διοργάνωση της FIBA που συμπεριλαμβάνει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα. Στον παίκτη επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο 45 χιλιάδες ελβετικά φράγκα.

Ο συμπαίκτης του, Μίλος Τεόντοσιτς, αποβάλλεται επίσης με άμεση επιβολή για δύο αγώνες στις βασικές επίσημες διοργανώσεις της FIBA.

Στη σερβική ομοσπονδία μπάσκετ επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο 20 χιλιάδες ελβετικά φράγκα.

Οι Έλληνες παίκτες Αντώνης Φώτσης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποβάλλονται με άμεση επιβολή της ποινής για δύο αγώνες από τις βασικές επίσημες διοργανώσεις της FIBA.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο 20 χιλιάδων ελβετικών φράγκων. Τα χρήματα από τα πρόστιμα θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν εκπαιδευτικά προγράμματα για νεαρούς μπασκετμπολίστες.

Η FIBA πιστεύει πως η απόφαση θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα προς όλους τους παίκτες ότι η συμπεριφορά τους εντός και εκτός παρκέ πρέπει να είναι υποδειγματική και ν’ ακολουθεί πάντα τους κανονισμούς του μπάσκετ. Όλες οι πλευρές έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλλουν την απόφαση».