Την απάντηση κάποιου Ισπανού ή Γάλλου προπονητή περιμένουν στον Ολυμπιακού, προτού καταλήξουν στην επιλογή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται εν αναμονή της λύσης του συμβολαίου του Χουάν Μαρτίνεθ με τη Λεβάντε, η οποία μπορεί τον δεσμεύει με ρήτρα του ενός εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του 47χρονου τεχνικού, «δεν έχουμε μιλήσει αυτές τις ημέρες με τον Ολυμπιακό», ήταν η απάντηση του Εφρέν Πατσόν σε σχετική ερώτηση της SportDay.

Ερωτηθείς για το αν ο Μαρτίνεθ επιθυμεί να εργαστεί στους πρωταθλητές Ελλάδας, ο ατζέντης του απάντησε: «Φυσικά και θα ήταν ανοιχτός για μία ομάδα Champions League, θα τον ενδιέφερε».

Όσον αφορά το οικονομικό, η αύξηση στο συμβόλαιο που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Ισπανού με την Λεβάντε είναι της τάξεως των 30.000 ευρώ και οι ετήσιες απολαβές του δεν ξεπερνούν τις 200.000.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν την περίπτωση του Σαντοβάλ της Βαγεκάνο (χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο) και εκείνη του Μίροσλαβ Τζούκιτς της Βαγιαδολίδ (έχει μιλήσει μαζί του ο Κοβάσεβιτς).

Αν η ισπανική ομάδα κερδίσει αυτή την εβδομάδα, τότε θα είναι μία… ανάσα από την Primera Division και θα είναι ελεύθερος από τις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να τελειώσει πιο γρήγορα η υπόθεσή του.

Αν μέχρι τις αρχές τις άλλης εβδομάδας δεν έχει βρεθεί άλλος προπονητής, τότε θεωρείται αρκετά πιθανό να προχωρήσει η υπόθεση του Κούπερ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει πρώτα να κλείσει έναν προπονητή από τις βασικές επιλογές του και ο Αργεντινός είναι… σταντ μπάι.

Όσον αφορά το οικονομικό, ο 57χρονος τεχνικός αμείβεται με 1,4 εκατ. στην Τουρκία και αν τελικά δεν μπει σφήνα η Μπεσίκτας, τότε η «δουλειά» εκτιμάται πως θα γίνει με περίπου 700.000 ευρώ ετησίως (ένα εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ήθελε να αναλάβει την ομάδα ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, αλλά δεν αποκλείεται να καταλήξει στον Κούπερ που τον είχε «κλείσει» και τελικά άλλαξε απόφαση ο Βαλβέρδε.

Αισιοδοξία για Ιμπαγάσα

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί η διοίκηση του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του Αριέλ Ιμπαγάσα. Προχθές το βράδυ έγινε μία πρώτη συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι πρωταθλητές Ελλάδας πρότειναν μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με μείωση αποδοχών, η οποία ανέρχεται στα μισά χρήματα από όσα έπαιρνε μέχρι φέτος ο Αργεντινός χαφ.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες προσφέρουν 500.000 ευρώ και προτίθενται να φτάσουν μέχρι τις 700.000 ευρώ. Αν ισχύσει αυτό, τότε αναμένεται να υπογράψει, εξ ου ίσως και η αισιοδοξία στη διοίκηση το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: sport-fm.gr