Η «καμπάνα» στη Σκεντερμπέου από την UEFA με δεκαετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου ευρώ που της επιβλήθηκε, είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που έχει επιβάλλει ποτέ η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σε κάποιον σύλλογο. Μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον αφανισμό τον σύλλογο από την Κορυτσά.

Η ομάδα του αλβανικού νότου είχε τιμωρηθεί και για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και μάλιστα της είχε αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν. Επίσης, αποκλείστηκε για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την τρέχουσα περίοδο επέστρεψε και στην Ευρώπη, με μια καλή πορεία για τα δεδομένα και της ίδιας και του αλβανικού πρωταθλήματος, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία καλή ανάμνηση εκτός συνόρων για τουλάχιστον δέκα χρόνια, εάν δεν αλλάξει κάτι στο CAS, όπου και θα προσφύγει για να ρίξει την ποινή.

Η Σκεντέρμπεου έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μηχανάκια της Betradar που εμπιστεύεται η UEFA για ανίχνευση μη φυσιολογικών πονταρισμάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που την αφορούν. Η εξάκις πρωταθλήτρια Αλβανίας εδώ και χρόνια έχει μπει στο μικροσκόπιο και αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αφού διάφορα παιχνίδια της εντός και εκτός συνόρων έχουν χαρακτηριστεί από ύποπτα προς χειραγώγηση.

Το πλέον «ένοχο» παιχνίδι της αλβανικής ομάδας, αυτό που φαίνεται ότι έκανε την UEFA να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον της Σκεντέρμπεου ήταν ο επαναληπτικός αγώνας με την Κρουσέιντερς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League της σεζόν 2015-16, ο οποίος διεξήχθη στις 21 Ιουλίου στην Ιρλανδία. Από τότε άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, με τον σύλλογο να δέχεται την πιο βαριά τιμωρία που έχει επιβληθεί από την UEFA.