Νούμερο ένα στο Μάντσεστερ θα γίνει όποιος καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα τόνισε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος θεωρεί πολύ ενδιαφέρον μία πόλη να έχει δύο σπουδαίες ομάδες. Ο προπονητής της Σίτι εκφράζει το θαυμασμό του για τη Γιουνάιτεντ και ελπίζει πως η ομάδα του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

«Όταν κερδίζεις το πρωτάθλημα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι η νούμερο ένα ομάδα, τουλάχιστον για το χρόνο αυτό. Η Γιουνάιτεντ έχει φοβερή ιστορία και αυτό είναι αδύνατο να αλλάξει. Ο δικός μας στόχος είναι να φτάσουμε τα επιτεύγματα της Γιουνάιτεντ, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής και συμπλήρωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό που το Μάντσεστερ έχει δύο σπουδαίους συλλόγους. Ο κόσμος λέει πως είναι πιο εύκολο αν ο κύριος αντίπαλός σου δεν είναι από την ίδια πόλη. Εγώ διαφωνώ. Πιστεύω πως είναι πιο ικανοποιητικό να κερδίζεις τον τίτλο επικρατώντας σε μία γειτονική ομάδα παρά να κερδίζεις μία ομάδα από κάποιο άλλο σημείο της χώρας».

Ο 47χρονος τεχνικός πρόσθεσε πως το στο μέλλον η Σίτι θα είναι ακόμα καλύτερη αφού το γεγονός πως συμμετείχε στη μάχη για τον τίτλο τη βοήθησε να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες και ελπίζει πως η ομάδα θα συνεχίζει να βελτιώνεται με τον καιρό:

«Πιστεύω πως η ομάδα θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν πιο δυναμικά εξαιτίας των εμπειριών που απέκτησε. Και μόνο το γεγονός πως παλεύουμε για τον τίτλο τρία παιχνίδια πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δείχνει την πρόοδο μας και το πόσο δουλέψαμε φέτος. Δείχνει πως η Σίτι θα είναι στις κορυφαίες ομάδες για πολλά ακόμα χρόνια».

Πηγή: sport-fm.gr