Πριν μία εβδομάδα η Λάτσιο είχε χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο Olimpico από την Ντιναμό (2-2), την οποία όμως νίκησε στο Κίεβο στον επαναληπτικό (0-2) και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι ήταν σαφώς ανώτερη από τους Ουκρανούς, δημιούργησε εκτός έδρας πολλές φάσεις για ακόμα περισσότερα γκολ, όμως έκανε τη δουλειά με το 0-2. Και τα δύο γκολ ξεκίνησαν από κόρνερ του Λουίς Αλμπέρτο, στο πρώτο ο keeper των γηπεδούχων, Μπόικο, έκανε τραγική έξοδο και ο Λούκας Λέιβα σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο ο Ντε Βράι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από κοντά.

Η Λειψία κατάφερε στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία της να φύγει με ισοπαλία 1-1 από την Αγία Πετρούπολη και μετά το 2-1 της Γερμανίας να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους «8». Το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά για τους Ρώσους, που έχασαν τον Κοκόριν με τραυματισμό μόλις στο 8’ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22’, όταν ο Ουγκουστέν γύρισε πολύ έξυπνα στην περιοχή, αιφνιδίασε τον Λουνιόβ και έκανε το 0-1. Η αντίδραση της Ζενίτ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντριούσι ισοφάρισε ύστερα από ασίστ του Κρισίτο, όμως η ανατροπή για τους γηπεδούχους δεν ήρθε ποτέ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο δεύτερο μέρος και εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ ήταν οι Ταύροι. Στο 82’ κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Λουνιόβ νίκησε τον Βέρνερ, πριν βγάλει στη συνέχεια και την προσπάθεια του Μπρούμα από πολύ κοντά για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος. Η Μαρσέιγ είχε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα, αλλά φρόντισε να αποδείξει την ανωτερότητά της και στην Ισπανία. Οι Μασσαλοί κέρδισαν με 2-1 στο Μπιλμπάο και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Οι παίκτες του Γκαρσία είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Παγιέ στο 38’, ενώ στο 52’ ο Οκάμπος έκανε το 0-2 για να διαλύσει κάθε αυταπάτη που μπορεί να είχαν οι γηπεδούχοι. Το μόνο που κατάφεραν οι Βάσκοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 τυχερό γκολ του Ινιάκι στο 74’, με τον Αντούριθ να αποβάλλεται στο 76’ με δεύτερη κίτρινη και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Πηγή: gazzetta.gr