Συγκλονισμένη παραμένει η Ιταλία από τον θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ο αρχηγός της Φιορεντίνα σόκαρε τη γειτονική χώρα, όμως φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν το τραγικό αυτό γεγονός, προκειμένου να εκφράσουν κάτι εμετικό.

Μέσω ενός πανό που κρεμάστηκε στην πόλη του Μπάρι, κάποιοι θερμοκέφαλοι -πιθανότατα οπαδοί της τοπικής ομάδας- εξέφρασαν το… παράπονό τους για το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του ο Αστόρι και όχι ο Αντρέα Μασιέλο, ο νυν ποδοσφαιριστής της Αταλάντα.

Ο Μασιέλο είχε γίνει γνωστός στην ποδοσφαιρική κοινότητα για την τιμωρία του, λόγω συμμετοχής του σε υπόθεση στημένων αγώνων, που τον άφησε εκτός δράσης για 26 μήνες. Μεταξύ των παιχνιδιών αυτών ήταν και το ντέρμπι της Απούλια ανάμεσα στην Μπάρι και τη Λέτσε, στο οποίο είχε σημειώσει αυτογκόλ, ως παίκτης της πρώτης. Ένα τέρμα που έδωσε τη σωτηρία στη δεύτερη και έστειλε στη Β’ κατηγορία την τότε ομάδα του.

Από τότε ο Μασιέλο είναι persona non grata στο Μπάρι, ενώ το πανό ανέφερε: «Γιατί ο Αστόρι και όχι ο Μασιέλο;». Αυτή η κίνηση δημιούργησε την κατακραυγή της ιταλικής κοινής γνώμης, ενώ οι Αρχές ψάχνουν τους ανθρώπους πίσω από αυτήν την κίνηση.

x2k49ldg