Μια σεζόν που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα στο Λιμάνι, είναι αυτή που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ουσιαστικά κάθε βλέψη για τον τίτλο της Super League, ενώ και στο Κύπελλο έμεινε εκτός στην προημιτελική φάση.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, είναι επειδή στα ντέρμπι τα έχει πάει πάρα πολύ άσχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά την πρώτη αγωνιστική χρονιά της Α’ Εθνικής, κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έχει μόλις 1 ισοπαλία σε τέσσερα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος. Εάν ληφθεί υπόψη και το ότι κόντρα στην Ένωση για το Κύπελλο είχε μια ήττα και μια ισοπαλία, η επίδοση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Αυτήν τη σεζόν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει χάσει δύο φορές από την ΑΕΚ (3-2 εκτός έδρας και 1-2 στο Καραϊσκάκη) και με τον Παναθηναϊκό έχει μια ήττα (1-0 στη Λεωφόρο) και μια ισοπαλία, τη χθεσινή στο Καραϊσκάκη (0-0).

Τότε, 1959-60, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Δύο ήττες από τον «δικέφαλο» (1-0 εκτός έδρας και 0-1 εντός) και μια ήττα και μια ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό (1-4 εντός έδρας και 0-0 εκτός).