Η καλή μέρα από την… αρχή φαίνεται και αυτό συνέβη στην δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση ξεκίνησαν στο ματς κόντρα στον Καναδά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχαν ξεκινήσει και στην πρεμιέρα κόντρα στην Βραζιλία (γκολ από Γερόλυμου και Λιόση). Οι οιωνοί «μίλησαν» με την Ελλάδα να κάνει το 2/2 στην διοργάνωση επικρατώντας με 10-2.

Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες απέδωσαν εξαιρετικά στην άμυνα κρατώντας στο «0» τον Καναδά στο πρώτο ημίχρονο. Στο ίδιο διάστημα με τα γκολ των Λιόση, Γερόλυμου και Ασημάκη προηγούνταν με 3-0. Μείωσαν σε 4-1 με την Τσίκος οι αντίπαλες της «γαλανόλευκης» όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν στην αντεπίθεση έχοντας 1/3 στην παίκτρια παραπάνω. Σαρωτικά τα «χρυσά» κορίτσια της Σανγκάης στο τελευταίο οκτάλεπτο έκαναν επίδειξη ισχύος (1-5).

Κορυφαίες οι Γερόλυμου και Τσουκαλά που είχαν από τρία τέρματα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Β’ ομίλου πίσω από την Ολλανδία, όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τις «τουλίπες».

Την Τετάρτη η Εθνική αντιμετωπίζει στις 17:00 το Καζακστάν.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-1, 1-2, 1-5

Καναδάς: Τσίκος 1, Μ. Έγκενς.

Ελλάδα: Γερόλυμου 3, Λιόση 1, Ασημάκη 2, Τσουκαλά 3, Αντωνάκου 1

Πηγή: sport-fm.gr