Κορυφαίος στην Euroleague για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Σε μία από τις κορυφαίες προημιτελικές σειρές στην ευρωπαϊκή, μπασκετική ιστορία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης γίνεται εκτενής αναφορά στις εμφανίσεις του Καστοριανού γκαρντ καθώς ποτέ ξανά ένας παίκτης της νικήτριας ομάδας δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα ματς των play offs. Ενώ πότε στο παρελθόν ένας παίκτης δεν ηγήθηκε της ομάδας τους στην προημιτελική φάση σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες!

Ο 3-D ολοκλήρωσε τη σειρά έχοντας κατά μέσο όρο 14,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,2 τάπες. Σούταρε με ποσοστό 50% στα δίποντα, 39,3% στα τρίποντα και 81,8% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Επιπλέον ο Διαμαντίδης ήταν μέσα στους πέντε κορυφαίους σε εννέα κατηγορίες στην προημιτελική φάση: σκόρερ (1ος), αμυντικά ριμπάουντ (3ος), ασίστ (2ος), κλεψίματα (2ος), τάπες (2ος), εύστοχες ελεύθερες βολές (1ος), ελεύθερες βολές που εκτέλεσε (2ος), φάουλ που του έγιναν (1ος) και συνολική στατιστική αξιολόγηση (index rating) (1ος).

Πηγή: sport-fm.gr