Την τρίτη θέση του Προολυμπιακού τουρνουά του Εντμοντον θα διεκδικήσει τη Δευτέρα η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 13-12 στην παράταση (κ.α 10-10) από το Μαυροβούνιο στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό με την ηττημένη του ζευγαριού του δεύτερου ημιτελικού, Ρουμανίας-Ισπανίας, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αντίθετα, οι αντίπαλοί μας, που μας νίκησαν για δεύτερη φορά στο τουρνουά, μετά τους ομίλους, θα αγωνιστούν με τον νικητή του προαναφερόμενου ζευγαριού.

Το ματς ήταν δραματικό μέχρι το τέλος και κρίθηκε με το γκολ του Γκοϊκοβιτς, 30’’ πριν τη λήξη.

Οι διεθνείς μας κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρηση, όμως στις δυο τελευταίες περιόδους οι Μαυροβούνιοι “ανέβασαν” την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο τέλος του κανονικού αγώνα.

Στην παράταση, οι αντίπαλοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και λύσεις και πήραν τη νίκη.

Καθοριστική ήταν η αποβολή του Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και δεν θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό.

Οι διεθνείς μας κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρηση, όμως στις δυο τελευταίες περιόδους οι Μαυροβούνιοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο τέλος του κανονικού αγώνα. Στην παράταση, οι αντίπαλοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και λύσεις και πήραν τη νίκη.

Καθοριστική ήταν η αποβολή του Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και δεν θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό.

Οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε τρία λεπτά είχαν μειώσει τη διαφορά στα δύο γκολ (6-4), με το ημίχρονο να λήγει 7-5 υπέρ της Εθνικής. Το γκολ του Γιάνοβιτς στάθηκε η αφορμή να αποβληθεί με αντικατάσταση ο Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με γκολ του Γιάνοβιτς σε 8-8, 4:12 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον Βαγγέλη Δελακά να διαμορφώνει το 9-8, 7΄ πριν από το τέλος. Ο Γιάνοβιτς με δύο γκολ αρχικά ισοφάρισε και, στη συνέχεια, έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο Μαυροβούνιο με 10-9.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης σκόραρε σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (1:24) και διαμόρφωσε το 10-10, στέλνοντας τον ημιτελικό στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, ο Γιάννης Φουντούλης έκανε το 11-10, ο Ιβοβιτς ισοφάρισε σε 11-11 και ο Ανδρέας Μιράλης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με 12-11.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μαυροβούνιοι παρουσιάστηκαν πιο ψύχραιμοι και ισοφάρισαν με τον Σλόκοβιτς σε 12-12. Σαράντα δεύτερα πριν το τέλος, με παίκτη παραπάνω, ο Γκοϊκοβιτς έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 5-5, 3-1, 2-2 Παράταση: Α’: 1-2, Β’ 2-0

Πηγή: sport-fm.gr