Τριγμούς στο οικοδόμημα του Ολυμπιακού έφεραν τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, τα οποία έθεσαν την ομάδα εκτός των δύο στόχων της, δηλαδή το πρωτάθλημα (ουσιαστικά) και το Κύπελλο. Αυτή η εξέλιξη έφερε προ των ευθυνών τους πολλούς ανθρώπους στο Λιμάνι, με τον Όσκαρ Γκαρθία να είναι εκείνος που συγκέντρωσε πάνω τα λιγότερα βέλη.

Ο Καταλανός τεχνικός, εκτός του ότι είναι ακόμη… φρέσκος στους «ερυθρόλευκους», αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον μεγαλομέτοχο να πιστεύει πολύ σε εκείνον. Έτσι, λοιπόν, από τώρα σχεδιάζει την επόμενη ημέρα με τον Γκαρθία επικεφαλής του πρότζεκτ επιστροφής στην κορυφή, στον οποίον παραδίδει και τα «κλειδιά»…

Όπως γράφει η εφημερίδα SportDay, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ζητήσει από τον Όσκαρ Γκαρθία να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αλλαγές που κρίνει απαραίτητες, ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στα… γνωστά του μονοπάτια, αυτά των επιτυχιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Κόκκινου Πρωταθλητή», στο ρόστερ της ομάδας επίκεινται πολλές αλλαγές, με αρκετές αποχωρήσεις, οι οποίες μπορεί να φτάνουν μέχρι και σε ολόκληρη ενδεκάδα… Στο ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 φαίνεται πως σίγουρη θέση θα έχουν οι Προτό, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης και Ανδρούτσος, ενώ από αυτό μοιάζει δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν οι Οφόε, Ομάρ, Μάρτινς, Σεμπά, Πάρντο, πιθανόν ο Τζούρτζεβιτς και ίσως ο Μποτία, του οποίου λήγει το συμβόλαιο.

Όσο για τους Ίβουσιτς, Νικολάου, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ, στην κάθε υπόθεση τα δεδομένα είναι διαφορετικά και οι παράγοντες που θα εξεταστούν είναι ξεχωριστοί…