Ένας από τους πλέον άτυχους ποδοσφαιριστές μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ο Ράιαν Μέισον της Χαλ, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία μόλις 26 ετών, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, στη σύγκρουση που είχε με τον Γκάρι Κέιχιλ.

Το περιστατικό που σημάδεψε για πάντα τη ζωή του Μέισον σημειώθηκε πριν από έναν και παραπάνω χρόνο, στο ματς με την Τσέλσι. Η εναέρια μονομαχία με τον διεθνή Άγγλο στόπερ, έριξε και τους δύο στο χορτάρι, σε μια ανατριχιαστική στιγμή. Μάλιστα, ο Μέισον, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, είπε πως είδε τον εαυτό του να φεύγει από το σώμα του.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για να αντιμετωπιστεί η εσωτερική αιμορραγία και το κάταγμα κρανίου, με τον ίδιο να δίνει μάχη για τη ζωή. Τελικά, ο 26χρονος κέρδισε αυτήν τη μάχη, αλλά όχι και αυτήν της επιστροφής του στα γήπεδα. Οι αρκετές επισκέψεις σε νευρολόγους και χειρουργούς, προκειμένου να πάρει τη γνώμη τους για το εάν θα πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του, ήταν όλες αρνητικές.

Έτσι, η Χαλ ανακοίνωσε τα άσχημα μαντάτα σήμερα, με τον Μέισον να κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του τραυματισμού του Μέισον: