Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει μία νίκη στην Ιταλία, δεν σημαίνει πως είναι και το φαβορί απέναντι στη Σιένα για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου.

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο έλεγχος του ρυθμού.

Παρόντες στην τελευταία προπόνηση ήταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας.

«Κάναμε δυο καλά παιχνίδια στην Ιταλία, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το ματς της Τετάρτης. Η σειρά έχει έρθει στην έδρα μας, όπου έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, έχουμε κάνει μόνο μια ήττα και σε ένα ματς που χάσαμε από δικά μας λάθη και τα φάουλ που κάναμε ουσιαστικά στην ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να παίξουμε το ίδιο δυνατά, με την ίδια ψυχή που παίζουμε πάντα εδώ μέσα και μέσα από την άμυνα να βρούμε τους διαδρόμους και να πετύχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό», είπε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Και συνέχισε: «Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό από το πρώτο λεπτό και να τους δείξουμε ότι δεν θα περάσουν εύκολα εδώ, να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί το μισό παιχνίδι θα κριθεί εκεί, στο ποιος θα βγάλει περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Έχουμε πάρει το πλεονέκτημα, αλλά δεν είμαστε φαβορί. Η Σιένα είναι έμπειρη με παίκτες καταξιωμένους. Βέβαια, το ότι δεν τους υποτιμάμαι δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους φοβόμαστε. Καλύτερα είναι να παίζουμε εντός και έχουμε δείξει ότι είμαστε πολύ καλύτεροι εντός», για να καταλήξει με τα όσα –άσχημα- έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι στην «Παλαέστρα»:

«Τα επεισόδια είναι τα άσχημα του αθλήματος και δεν πρέπει να συμβαίνουν. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη βοήθεια τους, αλλά σε αθλητικά πλαίσια».

Την τελευταία προπόνηση ενόψει του αγώνα κόντρα στη Σιένα παρακολούθησαν από κοντά, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας. Μάλιστα, οι τρεις άνδρες είχαν και μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Πηγή: sport-fm.gr