Τυπική διαδικασία μοιάζει για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο γύρο από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχουν νικήσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε καλούνται να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να πετύχουν αρκετά γκολ για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα τους χειροκροτήσει για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος του συλλόγου.

Την «ερυθρόλευκη» εστία αναμένεται να υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ, ο Μανιάτης και ο Μακούν. Αριστερά στην επίθεση θα βρίσκεται ο Μιραλάς, δεξιά ο Αμπντούν και στην κορυφή ένας εκ των Τζεμπούρ ή Ντιόγο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μοντέστο, Καζίμ-Ρίτσαρντς και Φουστέρ. Εκτός έμειναν οι Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φέισα, Μόνχε, Ποτουρίδης, Δασκαλάκης και Μπάμποβιτς.

Πάντως, ο Βαλβέρδε έχει ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του ότι το αποψινό παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Ο Αστέρας είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε πάρει ακόμα τον τίτλο και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη», τους είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παράδοση με Αστέρα στο Καραϊσκάκη

Τρεις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακούς στους αγώνες που έχει υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μάλιστα, οι Αρκάδες μόνο την πρώτη χρονιά που συμμετείχαν στη Σούπερ Λίγκα κατάφεραν να στερήσουν βαθμούς από τους Πειραιώτες. Από τότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο νικηφόρα αποτελέσματα και πετυχαίνουν 2,5 τέρματα ανά αγώνα κόντρα στην αρκαδική ομάδα.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

25/09/2010 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (36′ Πάντελιτς, 62′ Φούστερ, 72′ Φυντανίδης αυτ.)
17/10/2009 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (35΄ Μέλμπεργκ, 53΄ Μήτρογλου, 67΄ Ζαϊρί)
31/08/2008 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (61′, 63′ (πεν) Γκαλέτι, 81′ Κοβάσεβιτς – 45’+ πεν. Τσέζαρεκ)
02/03/2008 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (3′ Σέζαρ – 33′ Καρντόσο)

Πηγή: sport-fm.gr