Έκτακτο ΔΣ στην ΠΑΕ ΑΕΚ συγκάλεσε ο Ανδρέας Δημητρέλος το μεσημέρι, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν εξελίξεις με ενδιαφερόμενη ομάδα επενδυτών. Ένας όμιλος επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό προτίθενται να βάλει 2 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα λέγεται πως έχουν ήδη κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό και μπορούν να αποδεσμευτούν άμεσα.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση του ΔΣ, αλλά και εφόσον τα χρήματα μπουν στην ΠΑΕ, τι ποσοστό μετοχών θα εξασφαλίσουν στους ενδιαφερόμενους. Εφόσον η τιμή μετοχής παραμείνει στα 1,20 ευρώ, με τα χρήματα αυτά θα πάρουν ποσοστό μικρότερο του 40%, αλλά αν μειωθεί στα 0,30 ευρώ (κάτι που αρνείται να κάνει για την ώρα η διοίκηση), τα 2 εκατ. ευρώ μπορούν να καταστήσουν ακόμη και μεγαλομετόχους τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δημητρέλος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τη δραστική μείωση της τιμής της μετοχής, καθώς έτσι θα κινδύνευε η ΠΑΕ να περάσει στα χέρια επιτήδειων. Από την άλλη, με μικρό κόστος στην τιμή της μετοχής θα ήταν ευκολότερη η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου.

Πηγή: sport-fm.gr