Και μόνο που ήταν το come back του Κέβιν Μιραλάς στο Καραϊσκάκη μετά από σχεδόν έξι χρόνια και το ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού το ματς με τον Πλατανιά είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Στο αγωνιστικό σκέλος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φάσεις στο ματς, είχαν ορεξάτο τον Βέλγο άσο, όπως και τον Σεμπά και σκόρερ δύο φορές τον Τζούρτζεβιτς, για να φτάσουν στη νίκη με 2-0 και να «σφραγίσουν» και τυπικά την πρόκρισή στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες…

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Όσκαρ Γκαρθία είχε διάταξη με Χουτεσιώτη κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ (παρότι ο Πορτογάλος είναι… φευγάτος), Χατζισαφί στην πρώτη του ως αριστερό μπακ και κέντρο άμυνας με Σισέ και Νικολάου. Στο κέντρο οι Ζιλέ και Μάρτινς, άκρα με Σεμπά και Ανδρούτσο και ο Μιραλάς ως δεύτερος φορ κοντά στον Τζούρτζεβιτς. Σε ρόλο, δηλαδή, κοντά στον Σέρβο στράικερ. Όπως ήταν φυσικό, ο Βέλγος άσος αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο Καραϊσκάκη. Οι έντεκα του Πλατανιά ήταν: Κοκκαλάς, Μάλσα, Στοϊτσεφ, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ζίκο, Πατράλης, Πριντέτα, Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, Καρυπίδης και Πετρόπουλος. Διάταξη 3-5-2, με Στοϊτσεφ και Πετρόπουλο στην γραμμή κρούσης. Σχηματισμός που γινόταν και 5-3-2.

Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο

fogihdfoih1 Στο α’ μέρος ο Πλατανιάς είχε την πρώτη φάση, με σουτ από μακριά του Πριντέτα ψηλά άουτ, όμως ο Ολυμπιακός είχε τις πρωτοβουλίες και τις φάσεις, αλλά και τουλάχιστον δύο καλές στιγμές, αρχικά με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς. Ένα στο 11′ με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, που αποκρούστηκε, αλλά και ένα στο 17′ με προβλή από κοντά. Στο 22′ υπήρξε ένα σουτ του Σισέ ψηλά άουτ, ο Τζούρτζεβιτς είχε χαμένο τετ-α-τετ στο 23′ και ο Στόιτσεφ μετά ένα σουτ από μακριά άουτ. Στο 36′ ο Σεμπά έκανε μία πολύ ωραία κίνηση και «έσπασε» την μπάλα στον Τζούρτζεβιτς. που έκανε ένα σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Κοκκαλάς. Στο 37′ ένα φάουλ του Χατζισαφί δημιούργησε πάλι… μπελάδες στον Κοκκαλά, αλλά το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Ανέλαβε δράση ο Τζούρτζεβιτς

fogihdfoih2 Στο 2ο μέρος ο Μιραλάς ήταν ξανά μέσα σε φάσεις. Μία προσωπική που έχασε τετ-α-τετ, αλλά και με σε μπαλιά του Ζιλέ, με τον συμπατριώτη του να μην μπορεί να σκοράρει. Ευκαιρία με πλασέ είχε και ο Τζούρτζεβιτς. Τελικά, στο 68′ ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ. Ο Ανδρούτσος έβγαλε την μπαλιά, με τον Τζούρτζεβιτς να βγαίνει νικητής από κόντρες και να σκοράρει και τους Χανιώτες να φωνάζουν ότι βρήκε την μπάλα με το χέρι. Το 1-0 ήταν γεγονός… Στο 81′ ο Τζούρτζεβιτς είχε πάλι φάση με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 83′ ο Σέρβος είχε και χαμένο τετ-α-τετ για ακόμα μία φορά. Στις καθυστερήσεις ο Τζούρτζεβιτς βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Βρουσάι -που είχε μπει αλλαγή- πίεσε τον Αγγελόπουλο και πρόλαβε τον Κοκκαλά για να βγάλει ασίστ στον Σέρβο για το τελικό 2-0. Λίγο μετά ο Μπούτνικ είδε κόκκινη και αποβλήθηκε μετά από φάουλ. Το ματς έκλεισε με 18-3 τελικές. Ολυμπιακός (Όσκ. Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Σεμπά, Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς Πλατανιάς (Μ. Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61’ λ.τ. Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Πετρόπουλος Πηγή: gazzetta.gr