Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε πως είναι θλιβερό το γεγονός που απέχουν κάποιοι μέτοχοι από τις διαδικασίες. «Πρέπει να αποχωρήσει αλλά με σωστό τρόπο», τόνισε ο Ανδρεάς Βγενόπουλος για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει νομικό θέμα γιατί ακόμη είναι μέτοχος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στον Βλάση Τσάκα σχολιάζοντας: «Πρέπει να αναζητήσουμε εάν υπάρχει βαριά αμέλεια ή ενδεχόμενος δόλος»

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μίλησε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Πολύ ωραία τα είπε ο φίλος μου Ανδρέας, μας άνοιξε τα μάτια, μας είπε πράγματα που δεν ξέραμε αν κι μέλη Δ.Σ. Ο Ανδρέας είναι ένας θεματοφύλακας ιδεών και αξιών του Παναθηναϊκού. Είναι καλό που ο φίλος μου ο Ανδρέας μας βοηθάει σε ορισμένα πράγματα που είμαστε τελείως αδαείς. Εγώ όμως έχω έρθει εδώ για να δούμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Πήρα το λόγο για να μην φανεί ότι είμαι ρίψασπις»

Τα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος…

«Είναι από τις πιο κρίσιμες Γ.Σ. στην ιστορία. Θλίβομαι από την απουσία μετόχων και κυρίως του κ. Βαρδινογιάννη. Γνωστό ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, σεβαστό και θεμιτό. Όμως η αποχώρηση θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο γιατί διαφορετικά πιστεύω ότι έχει σοβαρές ηθικές και νομικές. Ηθικές γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια εταιρία που ενσωματώνει 100 χρόνια ιστορία και νομικές γιατί εξακολουθεί να κατέχει ιδιότητα μετόχου, ήταν κατά περιόδους μέλος στο Δ.Σ., είχε ιδιότητα μετόχου και διόριζε την πλειοψηφία του Δ.Σ., ήταν και πρόεδρος στη ΓΗΠΕΛ, το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί και Ερασιτέχνη και ΠΑΕ.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη και κατά τη γνώμη μου η ΠΑΕ κινδυνεύει με τεράστιες ευθύνες. Πέραν των χρημάτων που αδικαιολόγητα έχουν δαπανηθεί κινδυνεύει και ο Ερασιτέχνης ότι δεν είναι κύριος της Λεωφόρου αλλά χρήστης και να εξαναγκαστεί να φύγει από Λεωφόρο. Κάτι που ελπίζω πως δεν θα γίνει αλλά εάν γίνονταν θα ήταν και το τέλος του Α.Ο. Γιατί στο Βοτανικό θα πήγαινε δίπλα στα υπόλοιπα, μια μικρή πολιτεία. Αν δεν γίνει αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον Ερασιτέχνη.

Ο κ.Βαρδινογιάννης έκανε μια δήλωση πρόσφατα ότι καθιστά ανενεργείς τις μετοχές του. Υπήρξαν πολλές δημόσιες τοποθετήσεις όπως και δική μου για αδόκιμη διαδικασία και πρωτοφανής για ανώνυμη εταιρία. Θέλω να βάλω στα πρακτικά και τη νομική διάσταση. Δήλωσε ο κ. Βαρδινογιάννης ότι εμείς δεν θα έχουμε συμμετοχή στο Δ.Σ. Έχει υπογραφεί στις 9/2/2009 συμφωνία μετόχων μεταξύ όλων των πλευρών που είχαμε βάλει σημαντικό ποσό. Εκεί στη σελίδα 3 άρθρο 1 της συμφωνίας λέει ότι 10 μέλη στο Δ.Σ. θα προτείνονται από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη.

Στη σελίδα 5 στο άρθρο 1,2 λέει τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να ψηφίζουν με ψήφους που ανήκουν σε αυτά κατά τέτοιο τρόπο και να αντικαθίστανται όσα στελέχη του Δ.Σ. αποχωρούν. Δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να διορίζεις μέλη. Στη σελ. 15 το άρθρο 10.2 αναφέρεται ότι πιθανή ύπαρξη διαφοράς δεν παρέχει το δικαίωμα να ανασταλεί της διαδικασίας των υποχρεώσεων. Συνεπώς η δήλωση του κ. Βαρδινογιάννη «δεν θα εκπροσωπούμαστε» αντίκειται στη σύμβαση αλλά και στην κοινή λογική.

Έχει ακουστεί ότι κάποιος από το Δ.Σ. μπορεί να παραιτηθεί και να οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο. Υποχρεούνται οι μέτοχοι να ορίσουν νέους εκπροσώπους. Εφιστώ την προσοχή επί του θέματος. Θεωρώ κ. Βαρδινογιάννης στην επιθυμία να αποχωρήσει θα βρει κατανόηση και συμπαράσταση αρκεί να μην γίνεται με τρόπο που καταστρατηγεί το νόμο γιατί θα έχει νομικές ευθύνες».

Πηγή: sport-fm.gr