Είκοσι μέρες απομένουν ώστε η ΑΕΚ να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα στην UEFA πως τακτοποίησε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητές της και μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ βρίσκεται στην αναζήτηση ρευστού. Τα χρήματα που πήρε η Ένωση από τον Τούρκι Αλ Σουντάιρι και τον Πόλυ Χατζηιωάννου δεν αρκούν, αφού οι υποχρεώσεις που «τρέχουν» είναι πάρα πολλές.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η SportDay, η ΑΕΚ χρειάζεται να καταβάλει 1,2 εκατ. ευρώ στην Εφορία ως δόση για το άρθρο 44 (έπρεπε να έχει πληρώσει από τον Σεπτέμβριο), να τηρήσει τους υπόλοιπους διακανονισμούς με το Δημόσιο, να δώσει φόρους, ΙΚΑ, ασφαλιστικές εισφορές, να εξοφλήσει τους υπαλλήλους, να δώσει 2,5 εκατ. ευρώ στους παίκτες βάσει του διακανονισμού που η νυν διοίκηση πρότεινε και ταυτόχρονα να πληρώσει όλους τους πρώην.

Η ΑΕΚ καλείται να χρωστάει στον Χιμένεθ και το επιτελείο του, στον Νταντόμο, σε Γιάχιτς, Μαντούκα, Νασούτι, Μπλάνκο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν και από ομάδες σε Κέρκυρα (για Dimi), Μπρέινταμπλικ (για Χέλγκασον), Πόρτσμουθ (για Πάπα Μπούμπα Ντιόπ). Επίσης, υπάρχουν αρκετές οφειλές σε μάνατζερ (π.χ. για τη μεταγραφή του Βάργκας), ενώ ο τελευταίος είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος ως ως (πρώην) παίκτη και ως (νυν) βοηθό προπονητή!

Πλέον οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ψάχνουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα και ο Ανδρέας Δημητρέλος θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον Ντέμη Νικολαΐδη με σκοπό να μπορέσει η ομάδα να εισπράξει άμεσα τα χρήματα από τον Τούρκι Αλ Σουντάιρι, με εγγύηση τις 350.000 ευρώ.

Πρόθεση του προέδρου της ΠΑΕ είναι τα συγκεκριμένα χρήματα παραμείνουν διαθέσιμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, ώστε αν προκύψουν έσοδα-εγγυήσεις να μπορέσει η ΑΕΚ να το εκμεταλλευθεί. Όσον αφορά τις 500.000 ευρώ που προέκυψαν από τη συνεισφορά των Χατζηιωάννου – Γκίκα, αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να πάρουν μέρος των οφειλών τους οι ποδοσφαιριστές.

Πηγή: sportfm.gr